Gaat de kermis dit jaar door...?
Gaat de kermis dit jaar door...?

Veel kermissen in Brabant gaan niet door, in Veghel en Boerdonk vooralsnog wel

Algemeen 3.076 keer gelezen

VEGHEL | De voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant Theo Weterings heeft woensdag na zorgvuldige afweging besloten alle kermissen die gepland staan voor de komende periode geen doorgang te laten vinden. Het besluit geldt in ieder geval tot 1 november aanstaande. Voor de kermissen in Veghel en Boerdonk heeft dit nog geen consequenties. "Wij gaan nog steeds voor doorgaan, onder voorbehoud. Dat voorbehoud kon echter wel eens heel concreet worden wanneer onze veiligheidsregio het verbod van regio Midden- en West-west gaat overnemen. Wij zijn op dit moment in overleg met de gemeente", laat voorzitter Mike van den Biggelaar van de Stichting Kermissen Veghel weten.

Volgens Weterings is het op dit moment niet verantwoord om kermissen door te laten gaan, omdat het Coronavirus lokaal en regionaal opnieuw oplaait en het aantal besmettingen, met name onder jongeren, zienderogen toeneemt. "Op een kermis komen traditioneel veel mensen samen, ongeacht hoe groot een kermis is. Bij de meeste kermissen kan een soepele doorstroming met 1.5 meter tussen bezoekers niet georganiseerd worden, omdat deze op één locatie plaatsvinden, vaak in de buurt van horeca. Hierdoor ontstaat een aanzienlijke kans op een grote groep stilstaande mensen op korte afstand van elkaar, met alle risico’s op besmettingen", aldus de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Overleg
Veghel valt onder de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Een dergelijk verbod als hierboven is in deze regio nog niet van kracht. "Onze voorbereidingen en gesprekken voor de doorgang van Veghel en Boerdonk kermis vorderen en worden vooralsnog doorgezet. Wij zijn op dit moment in overleg met de gemeente", aldus Mike.

De kermis in Veghel is van 18 september tot 23 september. De Boerdonkse kermis staat gepland op 25 september tot 28 september.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant