Afbeelding
Foto: Peter Kuijpers

Bas Gösgens: ‘We hebben veel Osse spelers, dat geeft binding’

Voetbal 833 keer gelezen

VEGHEL – Hij is niet zo vaak in Veghel de trainer van SV TOP Bas Gösgens. Zaterdag was hij er wél voor het oefenduel van zijn team met Blauw Geel’38/Jumbo. Na een door corona afgebroken competitie wordt het voor de Bosschenaar zijn tweede, hopelijk volledig seizoen. Een fris en vooral jong team gaf die wens gestalte en dan is het resultaat tegen een twee klassen hoger spelend team irrelevant. 

Door: Peter Kuijpers

Een tevreden Bas Gösgens kijkt kort terug op de voorbereiding van zijn team dat hem aangenaam verraste. Gösgens “Het team heeft met tot nu toe hooglijk verbaasd in de positieve zin. We zijn nu een weekje of twee bezig. Wat nieuwe mensen onder anderen twee nieuwe keepers die nodig waren omdat Jeffrey Vendrig ermee gestopt is. Just van der Vondervoort en Brian van Vialle mogen het samen uit gaan maken wie er straks op doel zal staan. Die keuze maken we een week voor aanvang van de competitie. We hebben ook nog vijf jongens vanuit de jeugd door kunnen schuiven.” Vaak zie je jeugdspelers ook uitwaaieren naar anderen clubs. De hele jeugd inclusief opleiding hebben ze bij jouw club genoten, maar gaan dan alsnog. “Dat gebeurd en dan zullen ze net niet goed genoeg zijn om bij de selectie aan te sluiten. Ik kan me dan voorstellen dat ze kiezen voor het spelen in een eerste elftal. Gelukkig hebben we bij TOP dit komend seizoen wel veel spelers kunnen behouden. Zijn er echt een paar bij die zeker nog wel stapjes kunnen gaan maken.”

Opvallend
Bij TOP, dat toch op een behoorlijk amateurniveau speelt, zie je vaak talentvolle spelers vertrekken. Dit vooral omdat de club niet betaalt en zich hiermee kwetsbaar opstelt. Gösgens vervolgt: “Dat klopt wel, maar dit seizoen mogen we niet klagen. We hebben een leuk stel gasten binnen weten te houden waar ik veel van verwacht. Als je bij ons komt spelen doe je dat omdat je het leuk vindt. Er wordt bij ons geen cent betaald. Kom je graag voetballen ben je welkom hier, gooi er veel power en energie in, maar ga niet met je handje omhoog staan.” Opvallend veel Osse gezichten binnen de groep! “Dat heb je goed gezien inderdaad. We willen een Osse uitstraling hebben met ons team met veel jeugd dat slaat aan. Als je ziet wat er vandaag hier in Veghel weer aanwezig was met ouders, vriendjes en familie, versterkt dat deze stelling.”


De Osse  bank van AV TOP in volle concentratie

Presteren
Vergeleken met collega clubs binnen Oss lijkt AV TOP de club met de meest Osse gezichten. Gösgens vervolgt: “Dat doen we met opzet omdat het beste is Osse spelers in Oss te laten spelen, dat geeft binding. Natuurlijk komt er wel eens een speler over uit Uden of zo dat kan daar gaan we niet moeilijk overdoen, maar 70 tot 80 procent moet echt uit Oss komen, dat zijn wij. We spelen liever met spelers uit Oss in de eerste klasse dan met veel gehaalde spelers uit de regio in de Hoofdklasse.” Mooi bruggetje: de druk van de Hoofdklasse hangt al jaren als het bekende zwaard boven de club. “Absoluut niet. Jazeker willen we presteren en als die gelegenheid zich ooit voordoet zullen we dat niet laten, maar druk? Nee absoluut niet. Wél zitten we er vaak dicht tegen aan. Nogmaals mocht die kans zich voordoen zullen we dat niet nalaten. Er zijn een aantal clubs in onze klasse die dat zeer nadrukkelijk willen, daar zitten wij niet echt bij.”

Hopen
Het afgelopen seizoen riep het coronavirus de competitie abrupt een halt toe. Voor sommige teams kwam dat niet slecht uit, anderen weer niet. “Dat kan ik me best voorstellen. Wij stonden toen derde (drie punten van koploper Alverna red.) en deden volop op mee. Onze meeste blessures waren genezen, we lagen volop in de strijd voor de bovenste posities. Er zijn nu ploegen die eigenlijk hadden moeten degraderen. Achilles’29 bijvoorbeeld, die nog maar een paar punten bijeen hadden gesprokkeld. Dan kijk ik ook naar O.S.S.’20 die lagen een straatlengte voor en grijpen mis. Dat is echt heel zuur voor ze.” Over een paar weken gaat de beker en daarna de competitie van start Gösgens kijkt vooruit: “Over onze voorbereiding ben ik tevreden. Leuke ploegen met in de beker tegen FC Tilburg, CHC en Geldrop. We starten op 20 september thuis tegen FC Eindhoven een ambitieuze club met goede voetballers.” We gaan van AV TOP horen komend seizoen. “Dat mag ik hopen, maar heb daar een goed gevoel bij” ,aldus trainer Bas Gösgens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant