De Reiger in Zijtaart is een van de twee startplaatsen van Trapas.
De Reiger in Zijtaart is een van de twee startplaatsen van Trapas. Foto: De Reiger

Trapas: fietsen én genieten van lekkere hapjes

Zakelijk 2.598 keer gelezen

ZIJTAART | Fietsen door het Oost-Brabantse land en onderweg smullen van heerlijke tapas. Het is het concept dat De Reiger uit Zijtaart ontwikkelde met de Brabantse Hoeve in Volkel en de Broederkapel in Veghel. De naam: Trapas, trappen met tapas.

Eigenlijk lag het idee voor Trapas al een tijdje op de plank bij Mike Versantvoort van De Reiger, eerder dit jaar werd het verder ontwikkeld en sinds 30 juli kan iedereen die wil meedoen aan Trapas. "Je start op een locatie naar keuze, bij ons of bij de Brabantse Hoeve, en krijgt op drie verschillende locaties (ook de Broederkapel is van de partij) verschillende tapashapjes", legt Mike uit.
Alle drie de deelnemende horecazaken serveren hun specialiteiten in tapasvorm. "Mensen kunnen kiezen tussen zoet of hartig. Het is geen volledig menu zoals bij andere al bestaande initiatieven", legt Mike Versantvoort uit. "Uiteraard is het wel mogelijk bij de deelnemers indien gewenst wat extra's te bestellen."
Het concept slaat aan, de reacties die Mike krijgt zijn positief. "Mensen vinden het prettig om te bewegen, vooral in deze coronatijd. Bewegen, genieten van de natuur én van lekker eten; het is een mooie combi." Ook de prijs valt in de smaak:15 euro per deelnemer.
De route bedraagt 47 kilometer, de tijdsduur afhankelijk van de fietssnelheid rond de 4 à 5 uur.
Vertrektijden voor de Trapas-route zijn tussen 10.00 en 13.00 uur. Het is mogelijk om elke 15 minuten te reserveren, dit dient wel een dag vantevoren te gebeuren. Reserveren: www.eethuisdereiger.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant