v.l.n.r. Klaas Haan (Veghel Hartsave), Mark Roefs (Rabobank), Lia van Kemenade (Rabobank), Frits van den Tillaart (Dorpsraad Erp), Wil de Bruijn (Veghel Hartsave)
v.l.n.r. Klaas Haan (Veghel Hartsave), Mark Roefs (Rabobank), Lia van Kemenade (Rabobank), Frits van den Tillaart (Dorpsraad Erp), Wil de Bruijn (Veghel Hartsave) Foto: Kelly Mouser

AED geplaatst bij De Boswachter in Erp

Gezondheid 1.538 keer gelezen

ERP | Sinds deze zomer is Erp weer een AED rijker. Bij koffie- en theehuis De Boswachter hangt voortaan een gloednieuwe AED.

Het afgelopen jaar is een werkgroep van Dorpsraad Erp druk bezig geweest met het in kaart brengen van AED’s in het dorp. Dorpsraadlid Frits van den Tillaart: “Het is van belang dat er in Erp zoveel mogelijk 6-minutenzones zijn. In zo’n zone moet het mogelijk zijn om binnen 6 cruciale minuten de juiste handelingen te verrichten bij een hartstilstand. Met een goede dekking van AED’s maken we Erp hartveiliger.”
De werkgroep mistte nog een AED in de richting van Gemert. Koffie- en theehuis én lunchcafé De Boswachter leek al snel een logische locatie voor een defibrillator. Veghel Hartsave werd door de dorpsraad aangehaakt om de plaatsing van de AED te verzorgen. Voor de financiële ondersteuning om deze AED te bekostigen klopte Veghel Hartsave bij partner Rabobank Uden Veghel aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant