Teun van Grunsven na zijn goal tegen Ajax. (Foto: RKC)
Teun van Grunsven na zijn goal tegen Ajax. (Foto: RKC)

Van Grunsven: 'Wil graag debuteren in Eredivisie'

Voetbal 771 keer gelezen

OSS/WAALWIJK | Voetballen tegen Ajax en dan ook nog scoren is een droom van veel jonge spelers. Teun van Grunsven (20) weet hoe het voelt om een doelpunt te maken in de Johan Cruijff ArenA. De verdediger is na een vervelend debuutjaar bij de club klaar om zich te laten zien. "Mijn officiële debuut maken is mijn doel."

door Leon Voskamp

Van Grunsven werd vorig jaar door de Waalwijkse club weggehaald bij O.S.S.'20. Hij speelde pas een jaar bij de Osse club, maar als centrale verdediger maakte hij er veel indruk. Zijn eerste seizoen in Waalwijk -de club promoveerde na de transfer verrassend naar de Eredivisie- verliep echter rampzalig. "Op de tweede training ben ik geblesseerd geraakt. Toen ik een maand later was gerevalideerd, raakte ik weer geblesseerd. Ik bleek een heup impingement te hebben en werd geopereerd. Zes a 7 maanden stond ik langs de kant en pas de laatste wedstrijd kon ik in actie komen voor Jong RKC Waalwijk." Het was een zware tijd voor de talentvolle Ossenaar, die nooit eerder te kampen had met een langdurige blessure. "Als voetballer maak ik hier grote stappen, maar ook als mens. Met zo'n zware blessure ga je door een moeilijke periode met ups en downs. Mentaal ben ik veel sterker geworden."

Speelminuten
Na het opheffen van het beloftenteam schoof Van Grunsven door naar de eerste selectie. Tegen Ajax en Almere City FC kreeg hij als invaller speelminuten. "Ik ben de club heel erg dankbaar. Vanwege blessureleed heb ik nog niet veel kunnen laten zien, maar ik krijg wel de kans bij het eerste. Natuurlijk ligt het niveau hier hoog en moet ik wennen. Maar ik merk dat het steeds beter gaat." Tegen Ajax maakte hij de enige treffer van de bezoekers. "Vooraf was ik best wel zenuwachtig, want je speelt toch tegen spelers met een geweldige carrière. Maar als je op het veld staat, gaat de knop om en sta je er om de aanvallers uit te schakelen. Dat ik scoorde, is mooi, maar we verloren wel met 6-1. En bij sommige tegengoals vond ik dat ik meer had kunnen doen." De speelminuten in de voorbereiding smaken naar meer. "Ik word steeds fitter en hoop snel in de competitie mijn debuut te mogen maken. Als kind droomde ik ervan om prof te worden en nu wil ik door keihard werken laten zien wat ik in huis heb."
RKC Waalwijk leek afgelopen seizoen na een jaar terug te keren naar de Keuken Kampioen Divisie. Vanwege de coronacrisis besloot de KNVB echter dat de Waalwijkers ook komend seizoen in de Eredivisie voetballen. "Degradatie moeten we zeker kunnen voorkomen. We hebben veel nieuwe spelers en we moeten nog aan elkaar wennen. Met Gregory van der Wiel hebben we er een speler bij die een WK-finale speelde en ook Vurnon Anita heeft veel ervaring. In oefenwedstrijden laten we regelmatig zien wat de trainer van ons wil. Aan ons om als team verder te groeien en te zoeken naar vastigheden."

O.S.S.'20
Tot slot O.S.S.'20. Wat vond hij van de zware teleurstelling dat de club niet mocht promoveren naar de Tweede Divisie? "Ik had ze zo gegund, maar het mocht niet zo zijn. Ik heb nog goed contact met spelers en hoop dat ze komend seizoen alsnog promoveren."

Teun van Grunsven
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant