Het binnenpretje van Danny Verbakel
Het binnenpretje van Danny Verbakel Foto: Peter Kuijpers
+VIDEO

Sterkte Blauw Geel’38/Jumbo (nog) moeilijk in te schatten

Voetbal 768 keer gelezen

VEGHEL – De oefenperiode zit er op voor Blauw Geel’38/Jumbo. Zaterdag starten de Veghelaren in het verre Lisse, gesitueerd in Zuid-Holland, voor de KNVB beker tegen de club met dezelfde naam. Of er veel getrouwen de 130 kilometer asfalt zullen overbruggen is twijfelachtig, mede gezien de corona eisen die de KNVB aan wedstrijden stelt. 

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38 speelde zeven testwedstrijden in de voorbereiding op de beker en competitie. Vijf leverde de volle winst op en twee duels werden verloren. Tegen competitiegenoot UNA, op het toernooi van OJC Rosmalen, werd het zelfs een vrij kansloze 2-0 nederlaag . In Veenendaal werd verloren van Tweede Divisionist GVVV waar de Veghelaren pas in slotfase bogen en ietwat geflatteerd verloren met 3-1. De overige duels werden praktisch allen (alleen Achilles Veen 0-1) ruim en overtuigend gewonnen. Weliswaar tegen lager voetballende tegenstanders, maar wat zegt het zal de meest fervente Blauw Geel’38 supporter en wellicht het management zich afvragen.


Assistent trainer Geert Scheepers en hoofdtrainer Niels van Casteren (foto's Peter Kuijpers)

Schuchter
Het blijft oefenvoetbal waar experimenteren en vooral veel wisselen troef is. Trainer Niels van Casteren zag spelers vertrekken, maar verwelkomde ook een behoorlijk aantal nieuwelingen. Degene die vertrokken of stopten zijn op keeper Brahim Zaari en Desley Schilders na geen onoverkomelijke verliezen. De vacante rechtsback positie lijkt te zijn ingevuld door Jay van Boxtel die samen met Lars Loermans van Juliana’31 overkwam naar Veghel . Loermans, die zich bewees bij JVC Cuijk en Juliana’31 als spits, heeft zijn draai nog niet gevonden al overtuigde hij wel met zijn fraaie en enige treffer tot nu toe in het thuisduel met Eindhoven AV. Max Verkuijl begon wat schuchter, maar de koningswissel van O.S.S.’20 trainer Bertran Kreekels wordt met de week beter. Verkuijl lijkt achterin zijn kostje wel verovert te hebben naast vaste waarde Tom Dekkers. Opvallend is dat juist Danny Verbakel als topscorer uit de oefenperiode kwam met vier treffers. De man uit Eerde was met tijden significant aanwezig terwijl hij zich wellicht al had verzoend met de rol als Supersub komend seizoenMet getergde Verbakel dient nog wel degelijk rekening te worden gehouden blijkbaar en daar zal Van Casteren alleen maar blij mee zijn. De website van FC Lisse noemt Verbakel de bekendste speler van Blauw Geel’38 die aan zijn achtste seizoen begint in Veghel.


Niels Wouters gretig in de Veghelse aanval

Topteams
FC Lisse is een totaal onbekende tegenstander. Het is een ploeg uit de bollenstreek en dan is vaak de kwaliteit vanzelfsprekend. De mannen uit het geboortedorp van ChristenUnie leider in de Tweede Kamer Gert Jan Segers is een van de topteams uit de Derde Divisie zaterdag. Afgelopen seizoen stond FC Lisse op het moment van staken vijfde met veertien punten achterstand op koploper Sparta Nijkerk. De huidige trainer van FC Lisse, Raymond Bronkhorst, was vorig seizoen nog trainer van ADO’20 en kent vanzelfsprekend Blauw Geel’38 op zijn duimpje.

Competitiestart
Kleine grauwsluier die momenteel over het team hang zijn de drie blessures die het team van Van Casteren teisteren. Potentiele basisspelers Tim Rerimassie, Ymanuel Hurkmans en Max Verkuijl zijn geblesseerd en is het nog maar de vraag of ze vóór de competitiestart op 6 september in Heemskerk bij ADO’20 inzetbaar zijn. Verkuijl overigens nam donderdag weer deel aan de groepstraining. Om die reden kwam de afgelasting van het laatste oefenduel uit bij DHSC het technisch hart van de Veghelaren niet slecht uit. Zaterdag fluit scheidsrechter Smit om 17.00 uur voor aanvang. 


Jari Koenraat kwam van RKC Waalwijk over naar Blauw Geel'38


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant