Drukte in de zestien van Lisse. Hugo van den Nieuwenhof (L) wordt vastgeklemd
Drukte in de zestien van Lisse. Hugo van den Nieuwenhof (L) wordt vastgeklemd Foto's: Peter Kuijpers
+VIDEO

Rap einde voor Blauw Geel’38/Jumbo in KNVB beker, Niels Wouters mist cruciale pingel

Voetbal 1.100 keer gelezen

LISSE – Op de mooie grasmat van Sportpark Ter Specke in Lisse liepen de Veghelaren tegen een 3-0 nederlaag aan. Over de gehele wedstrijd was de zege van FC Lisse wel verdiend, maar de uitslag was geflatteerd. Blauw Geel’38 werd vooral in de eerste helft overlopen en mocht niet klagen dat het slechts met 1-0 mocht gaan rusten. Na rust waren de rollen omgedraaid en bepaalde Blauw Geel’38 de wedstrijd. Meer als een gemiste penalty leverde het echter niet op. In de slotfase counterde FC Lisse nog naar een iets te hoge 3-0 uitslag.

Niels van Casteren moest het in Lisse nog doen zonder de potentiële basiskrachten Tim Rerimassie, Ymanuel Hurkmans en Max Verkuijl. Laatste trainde wel mee, maar bleek toch niet wedstrijd fit. Verkuijl, die zelf fysiotherapeut is, knikte mismoedig met zijn hoofd: “Ik had zeker gedacht dat het zou gaan, maar dan blijkt mijn blessure toch op te gaan spelen en leek het me beter om niet mee te doen. Ik hoop op volgende week uit naar ADO’20.” Verkuijl werd vervangen door Hugo van den Nieuwenhof die het zeker niet slecht deed.

Geel voor doelman Jordy Zielschot van Blauw Geel'38

Hinderen
FC Lisse begon booming. Het leek bij fases wel of de Veghelaren overlopen werden. Vooral Remi van Ekeris bleek een plaaggeest voor de Veghelaren. Ook over links gaf Tom Duindam rechtsachter Jay van Boxtel handen vol werk en soms meer dan dat. De Lissenaren kwamen al na zes minuten op voorsprong. Hier speelde overigens scheidsrechter Smits een dubieuze rol. De arbiter van dienst weest naar de stip toen keeper Jordy Zielschot de bal rand zestien wegtrapte en spits Duindam tegen hem aan botste. Hoe dan ook Jeffrey Klijbroek was onverbiddelijk vanaf elf meter: 1-0. Lars Loermans maakte namens Blauw Geel’38 gelijk, maar Smits keurde de treffer af wegens naar verluidt hinderen van de FC Lisse doelman.

Cummins stopte de strafschop van Niels Wouters (Foto Peter Kuijpers)

Golfde
De thee werkte voor Blauw Geel’38 blijkbaar als een elixer. De hoog startende Veghelaren drongen hun opponent volkomen terug op eigen helft. Het handje vol getrouwen van Blauw Geel’38 moeten ongetwijfeld met de ogen geknipperd hebben of dit wel hetzelfde Blauw Geel’38/Jumbo was als dat van voor de rust. Aanval na aanval golfde op het doel af van keeper Erik Cummins. In de 48e minuut ging de bal op de stip. David Verweij beroerde een voorzet van rechts van Ben van den Nieuwenhof met de hand. Een belangrijk moment in de wedstrijd waar Niels Wouters zich achter de bal zette. Echter de veel te zacht ingeschoten bal was niet moeilijk voor Cummins die de gelijkmaker voorkwam.

Niels Wouters schermt de bal af

Spreekwoord
Blauw Geel’38 bleef de dans leiden op Sportpark Ter Specke met kansen voor Ben van den Nieuwenhof en Sander Egmond. Danny Verbakel en Jari Koenraat kwamen na een uur spelen in het veld voor de geblesseerde Sjaak Egmond op de linksachterplaats en aanvaller Koen van der Zanden. FC Lisse gaf aan het spreekwoord: als jezelf niet scoort doet dat de tegenstander wel een prima antwoord door zelf de stand uit te breiden naar 3-0. Blauw Geel’38 keert zondag terug in die regio als de competitie start met een uitduel naar ADO’20 in Heemskerk.

Blauw Geel’38/Jumbo: Jordy Zielschot, Sjaak Egmond (60. Danny Verbakel), Hugo van den Nieuwenhof, Tom Dekkers, Jay van Boxtel (80. Martijn van Kessel) Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Lars Loermans, Ben van den Nieuwenhof, Koen van der Zanden (60. Jari Koenraat), Niels Wouters.