Drukt voor het doel van EGS'20 een doelpunt zou het niet worden.
Drukt voor het doel van EGS'20 een doelpunt zou het niet worden. Foto: Peter Kuijpers en Arno Korsten

VOW en EGS’20 spelen leuk bekerduel

Voetbal 2.946 keer gelezen

ZIJTAART – Degenen die de Zijtaarders voor het eerst zagen acteren, zullen ongetwijfeld aangenaam verrast zijn geweest. Trainer Jordy van Boxtel zijn team toont een frisse uitstraling met veel spelvreugde. Tegenstander EGS'30 is een samengevoegde club met de clubs:GVV’57, Estria en het Velpse SCV’58. De club start over twee weken in de derde klasse D.

Een klasse verschil dus in vergelijk met VOW dat uitkomt in de vierde klasse F Zuid-1. Het klassen verschil was alleen voor rust merkbaar waar EGS’20 de betereploeg was. Er zat meer overleg in de ploeg die Grave als thuishave heeft gevonden. Voormalig Estria speler Sander Besseling is een van de sterkhouders bij EGS’20 en dat bewees hij vanmiddag op De Vonders ook. Eerst kwam hij handig vrij, maar miste voor een nagenoeg open goal. Na 25 minuten was het wel raak en kon hij frank en vrij inkoppen.

Trainer Remco Ten Hoopen van fusieclub EGS'20

Rood
Na rust een ander VOW. Vooral de gang naar de kantinegoal met de felle aanhang daar dicht op werkt schijnbaar inspirerend. Nadat Paul van der Rijt en Stan van der Heijden in riante posities beiden niet tot scoren kwamen, was het in de 70e minuut raak. Een dik verdiende gelijkmaker van Siep Verweij die een afgeslagen aanval alsnog naar 1-1 kon verwerken. In die fase een verdiende gelijkmaker. Vijf minuten later was het echter Wesley Portier die ongehinderd zijn team weer op voorsprong mocht koppen. Alwéér een gekopt doelpunt in de toch lange defensie inclusief doelman van de Zijtaarders. De oranje brigade begon aan een offensief. De beloning kwam in de 78e minuut waar Guus van de Crommert voor 2-2 tekende. Het leek helemaal in een happy end te veranderen toen de bal vijf minuten voor tijd op de stip ging van EGS’20 nadat Pim van Riel onderuit ging binnen de zestien. Veel discussie en pratende spelers waar de overigens prima leidende scheidsrechter Kolenberg uit Helmond aan de veel pratende Jurre Grotenhuis zijn tweede geel moest overhandigen, dus rood. Aanvoerder Bart van den Oever blijkt geen geluk te hebben bij strafschoppen. Ook dit buitenkansje werd niet verzilverd en werd verhinder door keeper Lars Paters.Het bleef bij 2-2 waar een blik op de ranglijst zegt dat zowel VOW als EGS’20 en Achilles Reek nog kans maken op de eindzege in deze poule. Zondag gaan de Zijtaarders uit naar Achilles in Reek.