Richard en Pieta Speeks-Nouwens.
Richard en Pieta Speeks-Nouwens.

Meneer en mevrouw Speeks-Nouwens zijn 60 jaar getrouwd

Algemeen 1.983 keer gelezen

VEGHEL | Richard (89) en Pieta (85) Speeks-Nouwens ontmoetten elkaar bijna 70 jaar geleden. Pieta was toen 16 jaar oud, maar het duurde nog vier jaar voordat de twee een relatie aangingen. Het begin van de liefde was de kermis van Mariaheide. Op 8 september 1960 stapten ze in het huwelijksbootje. Nu, 60 jaar later, geniet het vitale stel nog steeds van elkaar en hun familie. 

Richard heeft 15 jaar bij schoenenfabriek Bata in Best gewerkt en vervolgens nog 26 jaar bij de Mars in Veghel. Pieta heeft zichzelf twintig jaar lang ingezet als vrijwilliger; eerst 18 jaar bij ONS Welzijn en de laatste twee jaar bij Wijnu. Daar heeft zij altijd achter de bar gestaan om zo veel met mensen om te kunnen gaan.

Familie
Het stel heeft samen drie kinderen gekregen. Hun oudste zoon, Arie Speeks, is in 1983 verongelukt. Hij was bekend als keeper van Blauw Geel'38 eind jaren zeventig begin jaren tachtig. Verder hebben Richard en Pieta twee dochters en vijf kleinkinderen. De kleinkinderen zijn allemaal tussen de 21 en 27 jaar oud. 

(Familie)bezoek krijgt het koppel nog steeds graag. Ook lopen ze regelmatig nog naar het Veghelse centrum. "Wij doen nog genoeg voor onze leeftijd", zegt mevrouw Speeks-Nouwens. "Wij wonen ook nog gewoon thuis, in ons appartement in Veghel."

Feest vieren
Door de coronacrisis is een groot feest nu niet van toepassing, maar een diamanten huwelijk moet wel gevierd worden. Mevrouw Speeks-Nouwens: "Op zaterdag zijn de kleinkinderen al langs geweest en vandaag gaan we gezellig lunchen met de kinderen en één kleinkind."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant