Velen kwamen in de ochtend met hun donatie-envelop naar de vijf locaties waar de collecte-emmers stonden.
Velen kwamen in de ochtend met hun donatie-envelop naar de vijf locaties waar de collecte-emmers stonden.

GDW haalt minder geld op, maar is toch tevreden

  •   keer gelezen

VEGHEL | De organisatie achter de Goede Doelen Week (GDW) in Veghel zijn tevreden over het verloop van de aangepaste collectie op vrijdag 11 en zaterdag 12 september. "De verwachting is dat de opbrengst ongeveer de helft is van het afgelopen jaar. Hier zijn wij heel erg blij mee. Binnenkort maakt de GDW de totaalopbrengst bekend, inclusief informatie over de verdeling over de achttien fondsen", laat de organisatie weten.

Op 11 en 12 september waren dagelijks tien vrijwilligers een welkom aanspreekpunt voor de Veghelse inwoners. Velen kwamen in de ochtend met hun donatie-envelop naar de vijf locaties waar de collecte-emmers stonden. De bezoekers waren zeer divers, de Goede Doelen Week (GDW)-organisatie kijkt tevreden terug op twee fijn verlopen dagen.

Inleveren
Vanaf de start om 08.30 uur kwamen de eerste donaties binnen. Op de inleverpunten kwamen eigenlijk vijf soorten betrokken bezoekers. Zo waren er die het combineerden met de wekelijkse boodschappen. Ook was er een groep die speciaal naar het inleverpunt ging voor hun donatie-envelop, zij namen vaak ook de envelop van buren of directe familie mee. Een derde groep bestond uit mensen die thuis de envelop klaar hadden staan, in het vertrouwen dat de collectant nog wel langs zou komen. Voor een groep mensen was het inleverpunt een goede reminder. “Oh ja, de collecte, ik ga het nog regelen”, was een veelgehoorde reactie. De laatste groep waren mensen die direct de daad bij het woord voegden en contant geld in de grote collecte-emmer stopten. Er werd gul gegeven.

Meedenken op alle fronten
Beide dagen waren voor de vrijwilligers van de GDW een prima ervaring. "Zo was het een bevestiging dat wijkhoofden flexibele multi-talenten zijn en ook was duidelijk dat het GDW-bestuur na drie edities heel goed op elkaar ingespeeld is", zo laat de organisatie achter de Goede Doelen Week weten. Ze vervolgen: "De vrijwilligers werden beide dagen hartelijk ontvangen bij de plaatselijke ondernemers. De binnen- en buitenlocaties werden conform de afspraken en het Coronabeleid prima ingericht. Het was fijn dat we hier mochten zijn, om zo de inwoners van Veghel te ontmoeten zonder extra traffic te creëren." Door de vele gesprekken die er zijn gevoerd, bleek wel dat er in enkele straten in Veghel geen collecte-envelop was bezorgd.

Envelop inleveren
De collecteweek is afgelopen. Tot 26 september kan men echter een envelop met donatie inleveren bij de Rabobank, Rembrandtlaan 70, in Veghel. Digitaal doneren blijft ook mogelijk. Scan de QR-code op de envelop, men komt dan via de GDW-website op het collecte-formulier.

De organisatie achter de Goede Doelen Week verwacht dat de opbrengst van deze vierde editie, de aangepaste collecte, ongeveer de helft is van het afgelopen jaar. Ondanks dat zijn ze erg blij met het verloop van de collecte. Binnenkort maakt de GDW de totaalopbrengst bekend, inclusief informatie over de verdeling over de achttien fondsen.

Meer informatie over online doneren, de goede doelen, de organisatie en de ANBI-informatie is te vinden op de website van de GDW: www.goededoelenweekveghel.nl.

Meer berichten