Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Bouwbedrijf Van de Ven realiseert de grootste pakjesfabriek van Europa

  •   keer gelezen

VEGHEL | In Waalwijk heeft Bouwbedrijf Van de Ven in opdracht van bol.com de grootste pakjesfabriek van Europa gerealiseerd. Het distributiecentrum wordt ingericht met een volledig gemechaniseerde magazijninrichting van SSI en Beumer. Voor dit gebouw wordt het hoogst haalbare BREEAM certificaat 'Outstanding' behaald.

Als bouwteampartner nam het Veghelse bouwbedrijf de ontwerpverantwoordelijkheid over en hebben ze hun expertise in het realiseren van gemechaniseerde distributiecentra ingebracht. Doordat de inrichting van de mechanisatie al tijdens de bouw start, is een goede coördinatie en samenwerking met logistieke automatiseerder cruciaal voor een succesvolle bouw. Tevens is Van de Ven verantwoordelijk voor de realisatie van de bouwkundige werkzaamheden op het gebied van elektra, water- en sprinklerinstallaties en de infra-werkzaamheden.

Footprint
Qua omvang is dit gebouw het grootste project dat bouwbedrijf Van de Ven ooit heeft gerealiseerd. Het gebouw heeft een footprint van 55.000 m2. In het gebouw zit een shuttlegebouw welke een hoogte heeft van 34 meter met een oppervlakte van 15.000m2. Onder het gebouw hebben ze 26.5 kilometer funderingspalen en 6000 stuks vloerpalen verwerkt. In totaal is er meer dan 22.000 m3 beton in het gebouw gestort. De constructie van het gebouw bestaat uit 5.2 miljoen kilogram aan bouwkundig staal en 60.000 m2 kanaalplaten met een monolithisch afgewerkte druklaag. In de voor- en achtergevel zijn 72 dockdeuren geplaatst. "Vol enthousiasme zijn we in januari 2019 gestart met het bouwen/uitbreiden van het distributiecentrum van Bol. Met trots kunnen we melden dat we het pand op 10 juli 2020 hebben overdragen aan een zeer tevreden klant. Het komende half jaar zijn we nog druk bezig om het proces in het gebouw verder te begeleiden zodat de volledige ingebruikname soepel verloopt. Voordat de eerste pakketjes daadwerkelijk van de band af komen dienen de werkzaamheden aan de gemechaniseerde inrichting nog afgerond te worden door bol.com", laten ze bij Van de Ven weten.

Meer berichten