De selectie van TOP. (Foto: Pion Steeg)
De selectie van TOP. (Foto: Pion Steeg)
video

1C: Piepjong TOP laat enorme kansen liggen op overwinning

Voetbal 513 keer gelezen

OSS | TOP is de competitie gestart met een 2-2 gelijkspel tegen FC Eindhoven AV. Gezien het spelbeeld was TOP-trainer Bas Gösgens tevreden, maar gezien het aantal kansen was er maar één ploeg die verdiende om te winnen... TOP.

Gösgens heeft het uitstekend naar zijn zin bij TOP. Het beleid van de club spreekt hem erg aan. "We willen hier jonge jongens de kans geven. Spelers die een hart voor de club hebben en ze zijn bovendien vrienden van elkaar. Ook vandaag stonden er weer vijf/zes jongens in die vanuit de jeugdopleiding doorstromen naar het eerste elftal. Het is hier echt heerlijk werken, het bevalt me heel goed."

Titelkandidaat
Met FC Eindhoven AV kwam er een titelkandidaat naar Oss. Een ploeg waar flink met geld is gestrooid en waar de ambitie is om zo snel mogelijk te promoveren naar de Hoofdklasse. De ambitieuze Eindhovenaren kwamen in Oss op 0-1. Ze lieten vervolgens een goede kans op de 0-2 liggen. Daarna was het tijd voor 'de Aram Pusters-show'. De topspits (of TOP-spits) maakte er 1-1 van en zette zijn ploeg ook op voorsprong. Het was daarna wachten op de 3-1. Mees Linders kreeg de grootste vanaf elf meter. Normaal gesproken is een penalty een zekerheidje, maar dit keer schoot de Udenaar hem over. Maar er waren meer kansen, waaronder drie voor Joeri Cuppen. De Eindhovense keeper voorkwam met fantastische reddingen een derde Osse goal. FC Eindhoven scoorde daarentegen wel: 2-2. Gösgens: "Ik zeg niet dat we zeker hadden gewonnen bij een 3-1 stand, maar de kans was natuurlijk wel groter geweest. De jongens doen het natuurlijk niet expres, maar qua kansen hebben we vandaag te weinig gekregen. Qua spelbeeld kan ik wel leven met een punt."


Eerste klasse C:
Leones - HVCH 0-2
Rhode - EFC 1-1
Berghem Sport - Best Vooruit 1-5
TOP - FC Eindhoven AV 2-2
Woezik - Alverna 0-0
Nemelaer - Erp 3-3
Brabantia - NEC 0-4

1. Best Vooruit 1-3
2. NEC 1-3
3. HVCH 1-3
4. Erp 1-1
5. Nemelaer 1-1
6. FC Eindhoven AV 1-1
7. TOP 1-1
8. EFC 1-1
9. Rhode 1-1
10. Alverna 1-1
11. Woezik 1-1
12. Leones 1-0
13. Berghem Sport 1-0
14. Brabantia 1-0

HVCH - Berghem Sport
NEC - TOP
Erp - Brabantia
Best Vooruit - Leones
Alverna - Rhode
EFC - Nemelaer
FC Eindhoven AV - Woezik

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant