Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

'En toen... was het Kinderboekenweek'

  •   keer gelezen

VEGHEL | De jaarlijkse Kinderboekenweek met als thema 'En toen...’ vindt van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober plaats. Tijdens de Kinderboekenweek staat alles bij de Bibliotheek Meierijstad dus in het teken van geschiedenis. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken.

In alle bibliotheken in Meierijstad kun je tijdens de Kinderboekenweek een gratis routeboekje ophalen met bijbehorende plattegrond. In het routeboekje staan tien locaties in je eigen woonplaats waar je naartoe kunt wandelen. Op ieder locatie scan je een QR-code, waarna je een filmpje te zien krijgt met een spannend voorleesfragment in historische sferen.
Daarnaast maak je op iedere locatie een opdracht uit het boekje. Heb je alle locaties gehad? Ga dan naar de Bibliotheek voor de eindopdracht en maak kans op een mooie prijs.

Historische figuren 
In Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode zijn er speciale middagen gepland waarop je langs de route historische figuren tegen kunt komen. Haal het gratis routeboekje op in de Bibliotheek en laat je onderweg verrassen.
In Veghel en Sint-Oedenrode vindt de vossenjacht plaats op woensdagmiddag 30 september van 14.00 uur tot 16.00 uur. In Schijndel op zaterdagmiddag 3 oktober van 13.00 uur tot 15.00 uur.
Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Kinderen gratis lid
De Kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om je kind lid te maken van de Bibliotheek. Kinderen en jongeren tot 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek. En wist je dat er behalve leesboeken voor kinderen en jongeren ook een groot aanbod aan e-books te leen is?

Meer informatie 
Voor meer informatie kun je terecht op de website: www.nobb.nl/kinderboekenweek of bij de informatiebalie in de Veghelse Bibliotheek.

Meer berichten