Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Buurtschap LijnRecht met volle zakken afval.
Buurtschap LijnRecht met volle zakken afval. (Foto: )

Actiegroep Lijn Recht nodigt alle raadsleden uit, opkomst beperkt tot één vertegenwoordiger

  •   keer gelezen

KELDONK | Buurtschap LijnRecht in Keldonk heeft op zaterdag 19 september meegedaan aan World CleanUp Day. Voor deze dag waren alle raadsleden van de gemeente Meierijstad uitgenodigd door actiegroep Lijn Recht tegen zon- en windpark. "De reden hiervoor was, om tijdens het opruimen, ook het mooie gebied te laten zien en uit te leggen waarom we zo tegen zonnecentrales en windmolens zijn", laat de actiegroep weten. De opkomst viel tegen.

Alleen Paul van Zutphen van Lijst Blanco ging zaterdag in Keldonk op bezoek. "We waren blij met de hele grote opkomst van welgeteld één raadslid", klinkt het cynisch. Paul liet zich overigens goed informeren over het gebied.

Vangst
Het opruimen van rotzooi ging gelukkig een stuk beter. "Onderweg was de vangst erg groot. Naast kruiwagens met rotzooi wat weggegooid wordt door de mens, vonden we ook enkele noodoproepen van dieren, die hier in dit gebied vertoeven. Zij deden een oproep aan de gemeenteraad om hun leefgebied niet te verpesten met zonnepanelen en windmolens", aldus actiegroep Lijn Recht. 

Meer berichten