Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Inhuldiging Commissaris Adema door Gilden Veghel en Erp

  •   keer gelezen

VEGHEL/ERP | Oud-burgemeester Adema van Veghel-Erp zal vrijdag 2 oktober in een speciale vergadering van de Provinciale Staten van Noord-Brabant in Den Bosch worden geïnstalleerd als Commissaris van de Koning in Brabant. Bij goed weer zal er daartoe een buitenprogramma zijn voor de vendeliers en tamboers van de Gilden om Ina Adema welkom te heten, terug op Brabantse bodem.

De installatie zal plaatsvinden in het Provinciehuis met een uitgebreide vendelhulde aan de buitenzijde door de Gilden van Veghel en Erp. Bij beide Gilden is zij erelid, aangezien zij in haar jaren als burgemeester van Veghel door haar aanwezigheid en betrokkenheid aan gaf veel waarde te hechten aan de Gilden.

Het lijkt nu al een mooie traditie te worden die beide Gilden voortzetten, aangezien ook bij de installatie van de voorganger van Ina Adema, namelijk Wim van de Donk, ook uit Veghel, de beiden Gilden de inhuldiging verzorgden.

Koningschieten afgeblazen
Zoals op vele plaatsen moesten activiteiten worden afgeblazen. Zo moest dat ook bij beide Gilden. Zelfs het Koningschieten in Veghel deze zondag kon niet doorgaan om risico’s te vermijden. Er moest zelfs op aangepaste maatregelen worden overgegaan: de huidige Koning Paul Wonders in Veghel is gevraagd nog een jaar langer het Gilde Koningschap in te vullen. Dat gebeurt nu bij vele Gilden. Omdat de invulling van het Koningschap deze periode weinig activiteiten kende, heeft hij er in toegestemd.

Meer berichten