Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Seth (7) beleefde een geweldige verjaardag.
Seth (7) beleefde een geweldige verjaardag.

Jarig tijdens Corona: ‘Wij draaien de rollen om’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Wie jarig was in maart, april of mei en een feestje wilde geven, had botte pech. Door de toen geldende Coronamaatregelen binnen de intelligente lockdown was het niet mogelijk om vrienden uit te nodigen. Gold er vanaf 1 juni geen limiet meer voor het aantal thuis te ontvangen bezoekers, werden medio augustus de teugels opnieuw aangetrokken. Seth van der Linden zag zijn grote-mensen-feest dan ook in het water vallen, maar daar staken ouders Joris en Loes een stokje voor. 

Om de aangescherpte maatregelen tegemoet te komen en hun jarige zoontje desondanks een bijzondere verjaardag te geven, verzonnen de ouders van de kersverse 7-jarige een ludieke vervanger. Het bezoek zou dit keer niet naar de jarige job afreizen maar het feestvarken bezocht de feestgangers zelf, met taart en snoep op schoot. 

Koning
Trots als een koning mocht Seth voor in de verjaardagsauto plaatsnemen. De auto, volgepakt met het hele gezin, was van binnen en van buiten behangen met slingers, stickers en ballonnen.  Bij het openen van het raam klonk er door Seth uitgekozen feestmuziek: De Snollebollekes. Zijn grote verjaardagskroon deinde mee op de melodie. Het was een duidelijke zaak dat dit gezin iets feestelijks te vieren had. Seth is 7 jaar geworden.

Gaafste verjaardag 
Ze waren er dik drie uur mee zoet. In Eerde, Erp, Veghel en Loosbroek deden zij meerdere adressen aan. Seth vertelde dat het zijn gaafste verjaardag ooit was en straalde hierbij van oor tot oor. Hij liet weten dat hij heel veel en hele gave cadeaus in ontvangst heeft mogen nemen ‘en we zijn óók nog met het gezin uiteten geweest’. Deze verjaardag was dan niet zoals beoogd, maar gaat wel de boeken in als een originele.

Meer berichten