Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Jurrie en Rietje vieren de liefde.
Jurrie en Rietje vieren de liefde.

Rietje Barské en Jurrie Steenkamp zijn 50 jaar getrouwd

  •   keer gelezen

VEGHEL | Rietje Barské en Jurrie Steenkamp zijn vijftig jaar getrouwd. Ze trouwden op 25 september 1970. Een groot feest is er dit jaar niet. "Hopelijk volgend jaar", laat het tweetal weten.

In 1967 deden Rietje Barské en Jurrie Steenkamp mee in een toneelstuk op de Rijkskweekschool in Hengelo (Overijssel). Op het feest na afloop vroeg Jurrie Rietje ten dans, en ze hebben elkaar nooit meer losgelaten. Ze trouwden op 25 september 1970 en samen begon het onderwijzersechtpaar op een lagere school in Emmeloord, waar zoon Wouter is geboren.

Schoolhoofd
Na drie jaar verhuisden ze naar Tiel, waar dochter Susan is geboren en weer drie jaar later, in 1976, werd Jurrie schoolhoofd van de o.l.s. De Golfstroom in Veghel-zuid.
In 1980 werd o.b.s. Het Anker hun volgende werkplek. In 1990 werd Jurrie directeur van de openbare jenaplan basisschool De Ieme.

Vrijwilligersleven
Het vrijwilligersleven is voor beiden ook een dankbare invulling geworden. Rietje is al 25 jaar wijkhoofd van de KWF (nu Goede Doelen Week Veghel) en Jurrie heeft veel tijd gestopt in de carnaval bij de Kuusegatters, de afdeling Amnesty International en de laatste tien jaar als lid en bestuurslid van gezelligheidskoor The Happy Singers.

Kinderen
"Een groot feest zit er dit jaar niet in, hopelijk volgend jaar", aldus Rietje en Jurrie. Wel gaan ze eten met hun kinderen, een dag later met de drie kleinkinderen in Veghel en weer een dag later met de vier kleinkinderen in Venray.

Meer berichten