Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Bestuursleden Yvon en Nathaly zitten aan de vernieuwde bar. Voorzitter Hans staat er tussenin.
Bestuursleden Yvon en Nathaly zitten aan de vernieuwde bar. Voorzitter Hans staat er tussenin.

De Spil van oud complex naar modern wijkgebouw

  •   keer gelezen

VEGHEL | Wijkgebouw De Spil, gevestigd op de Bunders 5 in Veghel, ziet er na een flinke verbouwing weer uit als nieuw. Wethouder Coby van der Pas opende woensdagmiddag het vernieuwde gebouw. Hans van Zandvoort, voorzitter van wijkvereniging De Spil, is maar wat blij met het gerenoveerde wijkgebouw. “We gaan een nieuwe periode in waarbij de functie van het wijkgebouw wordt uitgebreid naar een 2.0 versie. Het moet beter bereikbaar zijn voor alle doelgroepen in onze wijk.”


Wijkgebouw De Spil is nu van de buitenkant bijna niet meer te missen.

Iets meer dan een jaar geleden werden de eerste voorbereidingen voor de verbouwing getroffen. “Op 1 juni is de verbouwing van start gegaan. We spraken toen de hoop uit om in september 2020 klaar te zijn. Dat is, mede door de goede samenwerking met de gemeente en aannemer Hoedemakers, gelukt. We hebben weinig tot geen tegenslagen gehad.” 


Een glimp van het nieuwe wijkgebouw.

Hans zegt het met enige opluchting in zijn stem. Terecht gezien de werkzaamheden die allemaal zijn verricht. Hij somt op: “Nieuwe vloeren, schilderwerk zowel binnen als buiten, nieuwe ventilatie, het interieur is opgefrist, de toiletten zijn vernieuwd, de garderobe en bar zijn ook nieuw net als de vouwwand. Verder hebben we ons wijkgebouw beter zichtbaar proberen te maken met een opvallende buitenkant en entree. Alles wat we voor ogen hadden, is gelukt.”
De wijkvereniging is nog op zoek naar bestuursleden en vrijwilligers.

Lees het hele verhaal in de Stadskrant Veghel van woensdag 30 september.

Meer berichten