Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Impressie van de nieuwe Petrus- en Paulusschool en woningen aan en in de kerk in Eerde.
Impressie van de nieuwe Petrus- en Paulusschool en woningen aan en in de kerk in Eerde. (Foto: )

Demonstratie in Eerde: 'Zijn het wachten op een nieuwe school beu'

  •   keer gelezen

EERDE | Kinderen van basisschool Petrus- en Paulus in Eerde gaan donderdag 24 september van 19.00 uur tot 20.00 uur demonstreren bij de Brink in Eerde. "Wij zijn het wachten op een nieuwe school beu en willen laten zien dat we echt aan een nieuwe school toe zijn", laat initiatiefnemer Ruud van Gaalen uit Eerde weten.

Ruud heeft zelf twee dochters (eentje van zeven en eentje van tien) op de Eerdse basisschool zitten. Hij laat weten dat de huidige school al jaren aan vervanging toe. "De gezondheid van onze kinderen staat op het spel. Wij zijn er nog niet van overtuigd dat de bouw van de nieuwe school nu écht gaat beginnen. Dit wordt telkens weer tegengehouden en uitgesteld door bezwaren, terwij het plan dat er ligt perfect is", stelt hij. 

Ten dode opgeschreven 
Ruud denkt dat Eerde ten dode is opgeschreven wanneer er in de toekomst geen school meer is. Hij vervolgt: "Laten we eerlijk zijn, een dorp zonder school is totaal niet aantrekkelijk voor jonge mensen/gezinnen die in ons dorp wonen of willen gaan wonen", besluit hij.

In de Stadskrant Veghel van woensdag 23 september staat een verhaal over dat er belangrijke stappen zijn gemaakt naar een nieuwe basisschool en herbestemming van de kerk in Eerde. De Eerdse jeugd hoopt dat er snel gebouwd kan worden.

Meer berichten