3D: Margriet koploper na winst bij Rood Wit, klappen en rode kaarten bij EGS’20 – Vitesse’08

Voetbal 347 keer gelezen

Wéér twee uitvallen door coronameldingen. Het nare virus blijft als het bekende zwaard van Damocles over het voetbal hangen. FC Schadewijk haalde een sportieve revanche voor de zeperd vorige week in Ysselsteyn. Boekel Sport won bij Hapse Boys en Handel won verrassend, ja toch, bij Nooit Gedacht. EGS’20 pakte drie punten op het bezoekende Vitesse’08. Klappen en veel rode kaarten vielen in het duel.

Margriet haalde hard uit bij Rood Wit dat vorige week nog won bij Handel. Het is een tijd geleden, maar vanaf vanmiddag staan de mannen van trainer Maarten van Vugt weer eens aan kop van de ranglijst. Van Vugt: “Zeker, een dikverdiende winst van ons. Ook lekker dat de twee invallers Joey Schuurmans (lobje) en Jeslin van Dijk scoren.” In de eerste helft scoorde Jeffrey van Vlijmen de 0-1 wat ook de ruststand was. Na rust werd het in de 52e 0-2 door Rob van de Ven. In de 66e minuut was het definitief over met de gastheren nadat Jeffrey van Lieshout de 0-3 binnen patste. Het slotakkoord was zoals gezegd voor de invallers Joey Schuurmans en Jeslin van Dijk. Van Vugt: “In de eerste helft waren we gelijkwaardig met een goede goal van Van Vlijmen van zeker 25 meter. Dit deden we met prima veldspel overigens ook van onze tegenstander Rood Wit. In de tweede helft hebben we overheerst en had de score ruimer uit kunnen vallen”, aldus Maarten van Vugt, trainer van Margriet.

Nooit Gedacht – Handel 1-3
Een ietwat verrassende zege van de Handelaren op De Biescamp in Geffen. Handel opende in Geffen door een treffer van Rob Manders die kort hierna uitviel. Manders had de kans op 0-2 maar kwam in botsing. Nog voor rust kwam Nooit Gedacht terug in de wedstrijd nadat Rik van Rosmalen zijn vrije trap zag gestopt door de Handel-doelman en Tim Bissels in de rebound scoorde. Na rust leek de wedstrijd te stabiliseren. Echter in de 53e minuut was het Jeffrey Driessen die 1-2 maakte nadat hij een te trage terugspeelbal oppikte en scoorde. Driessen kwam dit jaar over van Gemert en blijkt een heuse aanwinst voor de ploeg uit Handel. Nooit Gedacht startte een offensief, maar kwam niet tot scoren. Handel deed dat wel uit de omschakeling. Het was Thijs Fonken die de wedstrijd besliste naar 1-3 op een ‘aangeefje’ van Driessen. Trainer van de thuisclub Nooit Gedacht, Henry van der Linden: “We mogen vandaag als ploeg alleen maar naar onszelf kijken. Slordig in balbezit en een veel te laag baltempo. Na de goede voorbereiding, waar we wel veel scoorden, wil de bal er nu niet in. Die scherpte moet terugkomen. Daar gaan we aan werken komende week.”

FC Schadewijk – Excellent 5-2
Ondanks het ontbreken van de geschorste doelman Martin Roelofs en speler Dani Eveleens won FC Schadewijk ruim van Excellent. Binnen tien minuten stond de ploeg op rozen nadat Benjamin Duah en Quincy Broers er 2-0 van maakten. Daarna verdween kort het vuur uit de ploeg en kwamen de gasten via Igo Visser nog voor rust op 2-1. Na rust was het na een kwartier spelen nadat Joey van Heeswijk de 3-1 aan liet tekenen. Tom Liemburg had met twee fraaie treffers het laatste woord naar 5-1. Bart van Duynhoven kon de schade voor Excellent nog wat beperken, maar de stevige nederlaag stond vast. Trainer Gaby Kuijpers: “We hebben ons vandaag uitstekend gerevancheerd voor het knullige verlies in Ysselsteyn. Leuk voor Joey van Heeswijk dat hij de 3-1 mocht scoren na zijn handsbal vorige week dankzij het korfbalfluitje.”

EGS’20 – Vitesse’08 1-0
Een magere score maar wel drie punten zullen de getrouwen zeggen van de nieuwe fusieclub. In de eerste helft zette beide teams hoog druk en speelde met pressie naar voren Vlak voor rust leidde dat tot een treffer voor EGS’20. Een fraaie aanval over veel schijven werd uiteindelijk door Myron van Dijk op aangeven van Jimy Hendriks, snoeihard afgewerkt: 1-0. Vijf minuten na rust kreeg Vitesse’08 hun eerste rode kaart. EGS’20 was vanaf dat moment de betere ploeg zonder tot echt grote uitgespeelde kansen te komen. Het bleef een knokwedstrijd. Deze liep 3 minuten voor tijd volledig uit de hand nadat een speler van Vitesse’08 een slaande beweging maakte. Het publiek van EGS’20, aanwezig met fakkels en vuurwerk, zat er direct boven op met gejoel en gejuich. Hierdoor ontstond er een opstootje waarbij de uit zijn doel stormende Vitesse-doelman ook rood kreeg na slaan. De wedstrijd eindigde voor Vitesse’08 met acht man. EGS’20 liep geen schade op en ging met elf man onder de douche. Scheidsrechter Theuniz had veel te schrijven na afloop.

Hapse Boys – Boekel Sport 1-4
De Boekelaren behaalde in Haps een makkelijke zege. Guus Goossens was verantwoordelijk voor twee treffers namens Boekel Sport voor rust. Trainer Marc van de Ven: “Uitstekende eerste helft waarbij Boekel Sport dominant was met het aanvallen en verdedigen. Veel kansen gecreëerd, helaas maar tweemaal gescoord. Mooi dat we starten met vier spelers die geboren zijn in deze eeuw en dat alle doelpunten ook nog gemaakt worden door deze gretige youngsters. Mooi voor de toekomst van Boekel Sport.” Na rust was het Yanick Groenendaal die de stand op 0-3 bracht nadat Stef Thijssen namens de thuisclub op De Berkte wat terug kon doen naar 1-3. Helpen deed het allemaal niet waar Groenendaal met zijn tweede het verhaaltje uitblies.