HBV behoort tot de absolute titelkandidaten in de vijfde klasse E.
HBV behoort tot de absolute titelkandidaten in de vijfde klasse E. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

5D/5E: HBV grijpt alleen de macht, FC Uden, Keldonk en VCA volgen

Voetbal 1.544 keer gelezen

HBV is na twee speelronden nog maar de enige ploeg in de vijfde klasse E met een maximale score. De Beersenaren zetten Boerdonk ‘met een te groot verschil’ opzij: 6-2. FC Uden (tegen WHV) en Keldonk (tegen VCO) blijven dankzij hun eerste winst in het spoor, net als VCA, dat op eigen veld een 3-1 voorsprong verspeelde.

Op de zege van HBV was uiteindelijk niets af te dingen, maar de overwinning kende volgens Boerdonk-coach Ger Romeijnders een wat geflatteerd karakter. Bovendien hadden ook de gasten zeker wat kansen. Onterecht was de winst dus niet en HBV had het verschil al na dertig minuten gemaakt. Jeroen Bardoel (tweemaal) en Jeroen van Sonsbeek zorgden voor een 3-0 tussenstand alvorens Rens Donkers tegenscoorde. Van afstand bepaalde Mart Nuijen de ruststand op 4-1, mede omdat Daan Dortmans (Boerdonk) de paal teisterde. Direct na rust was hij wel trefzeker. Een echt offensief zat er niet in namens Boerdonk. Daarvoor controleerde HBV de wedstrijd teveel. Kevin Kerstens en opnieuw Van Sonsbeek tilden de stand uiteindelijk naar 6-2.

Winst FC Uden en Keldonk
FC Uden boekte op eigen veld een driepunter tegen WHV, dat vorig seizoen hoge ogen gooide. De Udenaren waren heer en meester en hadden voor de thee al twee keer moeten scoren. Faruk Polat was na een dik uur spelen de matchwinner namens de Udenaren, die de laatste 35 minuten met tien man speelden. “Toen wij rood kregen, ging WHV opportunistisch spelen, maar ze hebben niet echt een kans gehad. De complimenten zijn voor mijn ploeg, die ondanks veel personele problemen erg sterk heeft gespeeld en een goede mentaliteit heeft getoond”, aldus Peter van den Heuvel (FC Uden).
RKVV Keldonk boekte ook haar eerste zege. In ‘t Oventje hadden de oranjehemden veel moeite met VCO, dat vroeg op 1-0 kwam via Sep Schaven (penalty). Tom van de Broek maakte gelijk: 1-1. Dat leek ook de eindstand te worden, maar in de laatste minuut was het Jan van den Acker die er na een scrimmage voor zorgde dat Keldonk aanhaakt bij de eerste vijf: 1-2.

VCA verspeelt de winst
VCA leek lang op weg op naar de tweede overwinning op rij, maar thuis verspeelde de equipe van coach Mark van Wijk een 3-1 voorsprong tegen DWSH’18, dat in blessuretijd de gelijkmaker scoorde. Tim Heijnen, Ruben van Wely en Tycho Schimmel waren trefzeker namens VCA, bij de gasten troffen Sjors Janssen (twee keer) en Rody van Abel het vijandelijke doel. “Het was geen goede pot van onze kant”, vond Van Wijk. “Veerkrachtig”, heette de conclusie in het kamp van DWSH.