NEC - TOP. (Foto: Chris van den Dungen)
video

1C: Opnieuw 3-3 bij Erp, Rhode hard onderuit, TOP vecht als leeuwen

Voetbal 2.129 keer gelezen

Erp speelde vorige week met 3-3 gelijk tegen Nemelaer en noteerde die uitslag vandaag ook tegen Brabantia. Rhode had het laatste half uur niets in te brengen tegen Alverna en verloor met 4-0. TOP pakte op bezoek bij NEC een punt: 1-1.

Erp - Brabantia 3-3
Erp kwam na een kwartier voetballen op voorsprong tegen Brabantia. Emiel van der Sanden zag zijn diagonale schuiver tegen de touwen vliegen. Na 25 minuten zat Erp op rozen toen Knud van den Heuvel fantastisch de 2-0 binnen schoot. “Tot aan de 40ste minuut hadden we de volledige controle en was er uitzicht op meer”, aldus Erp-trainer Jurgen van Wanrooij. Nog voor rust werd echter een fout in de Erp-defensie afgestraft: 2-1. Kansen op de 3-1 waren er wel, maar met een kleine voorsprong werd de rust bereikt. Van Wanrooij zag dat zijn ploeg na rust direct twee kansen liet liggen op de 3-1. “Helaas gingen ze er niet in en was het daarna de beurt aan Brabantia. We raakten de controle kwijt.” Brabantia kwam via captain Florian Ross op 2-2 en in de 80ste minuut op 2-3 door een van richting veranderd schot. Erp toonde karakter en kwam toch nog terug in de wedstrijd. Van den Heuvel schoot in de 87ste minuut een vrije trap tegen de paal, maar via de rug van de keeper ging de bal er alsnog in: 3-3.

Alverna - Rhode 4-0
Tot aan de 60ste minuut kon Rhode het aardig bijbenen tegen Alverna. Op slag van rust had Owen Mbila de thuisploeg wel op voorsprong gebracht, maar bij een 1-0 stand kon er nog van alles gebeuren. Het laatste half uur nam Alverna echter afstand. Via Derek de Bruijn en Dadier Casal was het beslist bij een 3-0 stand. Mbila tekende met een benutte penalty voor de 4-0 eindstand. Rhode-trainer Hans Lathouwers baalde na afloop: “We hadden met 0-1 voor moeten komen. Je maakt echter de hele wedstrijd veel fouten en je loopt vervolgens alleen maar achter de tegenstander aan. Uithuilen en op naar volgende week.”

NEC - TOP 1-1
Na FC Eindhoven AV trof TOP vandaag met NEC opnieuw een titelkandidaat. En opnieuw pakten de Ossenaren een punt. Het waren de Nijmegenaren die door een prachtige vrije trap op 1-0 kwamen. TOP was wel boos over de beslissing van de scheidsrechter, want bij de verdedigende actie van Carlo Nelissen leek niets mis te zijn.

De 1-0 van NEC. Filmpje: Chris van den Dungen

Voor rust konden de Nijmegenaren op 2-0 komen, toen de jeugdige rechtsback Nino van Seters (vervanger van de afwezige Frank Wijdeven) zijn tegenstander neerhaalde in het zestienmetergebied. Doelman Just van de Vondevoort tikte echter met een katachtige redding de pingel uit de benedenhoek.

Redding Just van de Vondevoort. Filmpje: Chris van den Dungen

“Wij begonnen meer duels te winnen en ik kreeg steeds meer het gevoel dat er tegen een goede en technische ploeg als NEC iets voor ons in het vat zat”, verklaart TOP-trainer Bas Gösgens. De gelijkmaker zou ook komen toen uit een omschakelmoment Mees Linders in balbezit kwam en Joeri Cuppen bediende. De van Festilent overgekomen aanvaller rondde het keurig met zijn hoofd af: 1-1. Gösgens: “Ik ben trots op de ploeg. Ze hebben echt gevochten als leeuwen en strijden voor iedere bal alsof hun leven er vanaf hangt. Dat harde werken levert resultaat op, ook tegen titelkandidaten. Ook vandaag stonden er weer vier/vijf hele jonge gasten in. Ze stralen plezier uit, dat is toch hoe amateurvoetbal zou moeten zijn.” TOP speelt komende zaterdag om 18.00 uur de derby tegen HVCH.

Filmpje: Chris van den Dungen