Skunk verliest van Gemini-Kangeroes, vrouwen winnen weer nu van VC Volt

Sport 197 keer gelezen

VOORSCHOTEN - Nadat Skunk mannen vorige week de eerste wedstrijd van het seizoen verloren had, was het deze week op zoek naar winst tegen Gemini-Kangeroes HS 1. De opdracht voor de heren uit Veghel was om hun eigen spel te spelen dat ze hebben laten zien tijdens de voorbereiding.

Skunk begon de wedstrijd met een kleine voorsprong, maar Gemini-Kangeroes kon door verschillende sprong services terugkomen en uitlopen omdat Skunk de service niet onder controle kreeg. In het vervolg van de set wist Gemini-Kangeroes slim te scoren terwijl Skunk een laag aanvalsrendement had. Gemini-Kangeroes won de eerste set met 25-17. In de tweede set liet Skunk beter spel zien en kon Gemini-Kangeroes geen voorsprong forceren met de sprongservices. De middenaanvallers van Skunk konden meer aangespeeld worden door een betere pass wat beloond werd met 25-20 setwinst.

Tactische wissel
De derde set was weer vergelijkbaar met de eerste: Skunk begon wel met een kleine voorsprong, maar kon gedurende de set geen grip krijgen op de sprongservices van Gemini-Kangeroes en kwam regelmatig het blok tegen wat resulteerde in een 25-21 setwinst voor de heren uit Voorschoten. De vierde set probeerde Skunk door middel van een tactische wissel het team wakker te schudden, maar dit kon niet voorkomen dat de vierde set ruim door Gemini-Kangeroes werd gewonnen. Setstanden: 25-17, 20-25, 25-21, 25-12. Volgende week zaterdag gaat Skunk op zoek naar de eerste winst tegen BPA VTC Woerden die hetzelfde aantal punten heeft als Skunk.

Skunk vrouwen nemen maximale punten mee naar Veghel

BEERS - Skunk zet de winnende lijn door. Nadat vorige week gewonnen is in de eerste thuis wedstrijd, hebben de dames gisteren vijf punten meegenomen uit Beers door 4-0 te winnen van VC Volt Dames 2.

In de eerste set gingen de dames van Skunk goed van start. Er was een hoge service druk en een snel spel waar Volt weinig tegen in de brengen had. Deze set werd dan ook gemakkelijk met 25-13 gewonnen. In de tweede set konden de dames van Skunk dit sterke spel niet doorzetten en begon Skunk meer eigen fouten te maken. Hierdoor kreeg Volt de kans om in hun spel te komen. Skunk bleef echter de hele set de bovenliggende partij. Door goed verdedigend werk, genoeg druk aan het net en de servicedruk werd deze set gewonnen met 25-18.

Sterkere partij
In de derde set was het voor de Veghelse dames lastig dit spel door te zetten. De gehele set keken de dames tegen een achterstand aan. De dames van Volt lieten zien wat ze konden met mooie aanvallen en een goede verdediging. Echter kreeg Skunk net op tijd het eigen spel op orde en wisten ze door, onder andere een goede service reeks, het tij te keren, deze set werd gewonnen met 26-24. In de laatste set wilden de dames van Skunk laten zien wat ze waard zijn en het maximale aantal punten mee naar huis nemen. Heel de set was Skunk de sterkere partij door genoeg druk uit te oefenen. Met 25-19 is de set gewonnen en daarmee is de eerste 4-0 winst binnen. Volgende week speelt skunk dames 1 tegen Saturnus/Hendriks Coppelmans dames 1 om 16:15 in Uden.