Vreugde bij trainer Maarten van Stiphout na de met 2-1 gewonnen wedstrijd van 'zijn' DSV tegen SVEB afgelopen zondag.
Vreugde bij trainer Maarten van Stiphout na de met 2-1 gewonnen wedstrijd van 'zijn' DSV tegen SVEB afgelopen zondag. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

‘Spelersgroep van DSV is zeer talenvol, maar tegelijk ook erg jong’

Voetbal 865 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Met twee zeges in twee wedstrijden kent vierdeklasser DSV een prima start van de nieuwe jaargang. Maarten van Stiphout is sinds de zomer de nieuwe coach, die in Sint Anthonis mag werken met ‘een jonge maar gretige’ spelersgroep. “Afgelopen week stonden we met 32 spelers te trainen. Dat hadden ze hier in jaren niet meer meegemaakt.”

Door Martijn Schwillens

De goede seizoenstart is in lijn met een reeks van tien wedstrijden op rij zonder nederlaag voor het afbreken van het afgelopen seizoen. Toch zijn de groenwitten niet op voorhand titelkandidaat, stelt Van Stiphout. “Afgelopen zomer zijn topscorer Luuk Rühl (Volharding) en Rik Groot (SSS’18) vertrokken en is Rens Peters (aanvoerder) gestopt. Daar gaan we niet over lopen zeuren, maar het zorgt wel voor een nieuwe dynamiek.” De gemiddelde leeftijd van de selectie is 21 jaar. “De groep is zeer talentvol, maar tegelijk ook erg jong. Chris Dawud is met zijn 25 jaar de oudste van het stel.”

Vaste basisgroep
Van Stiphout gebruikte de voorbereiding en de bekerduels dan ook om ‘de onbalans’ eruit te halen. “Eigenlijk in elke linie was de afstemming met de linie ervoor niet goed. We hebben dus veel trainingsarbeid gestoken in hoe we moeten staan als de tegenstander de bal heeft en wat we moeten doen als ze wel zelf aan de bal zijn. Zodoende heb ik er ook voor gekozen om met een vaste basisgroep te trainen. Tegen Excellent in de beker (gelijkspel) en tegen Achates (3-0 winst) hebben we het prima gedaan. We zijn zeker ook ambitieus, maar pas over een paar weken kun je echt zeggen hoe iedereen ervoor staat. In die zin ben ik ook benieuwd hoe mijn ploeg met tegenslagen omgaat, want verliezen zijn ze al lang niet meer gewend in Sint Anthonis.”

‘Vorige week stonden er 32 spelers op het trainingsveld. Dat hadden ze in een eeuwigheid al niet meer meegemaakt’

Goede clubgeest
Wat de ervaren oefenmeester uit Uden, die de afgelopen drie jaar actief was bij RKSV Odiliapeel, vooral is opgevallen, is de clubgeest binnen de selectie. “Vorige week stonden er 32 spelers op het trainingsveld. Dat hadden ze in een eeuwigheid al niet meer meegemaakt, zei Marius Peeters tegen me. Hij is dit seizoen mijn assistent. Sowieso is het streven om het tweede elftal dichter tegen het niveau van het eerste elftal aan te krijgen.” Treffend vond hij ook de manier waarop ertoe gewerkt werd naar de seizoensopening tegen Achates. “Ons tweede elftal speelde daar ook en dus kwam vanuit de groep het idee om al om 11.15 uur te vertrekken en bij die jongens te gaan kijken. Onze verzorger had een lunch gemaakt. Het zegt veel over de saamhorigheid hier.”

Talentenfabriek
Met Rühl, Groot en eerder al Bono Barten en Stijn van den Broek (beiden naar Gemert) heeft DSV in drie jaar tijd enkele grote talenten zien vertrekken. Ook dit seizoen hebben alweer enkele uit de onder 19 overgekomen jongelingen speelminuten mogen maken. “We hebben meerdere talenten die dicht tegen het eerste elftal aanzitten of zelfs al hun debuut hebben mogen maken”, lacht Van Stiphout ter bevestiging. Het zal de scouts van de grotere amateurclubs uit de regio als muziek in de oren klinken.

Programma vierde klasse G:
Achates        -         Heijen
EWC ‘46        -         DSV
Montagnards        -         Constantia
Oostrum        -         SV Milsbeek
SVEB        -         Toxandria
VIOS ‘38        -         Stormvogels ‘28
De Zwaluw        -         SV Merselo         

Stand:
1. SV Oostrum 2-6
2. DSV 2-6
3. Stormvogels’28 2-4
4. De Zwaluw 2-4
5. Constantia 1-3
6. Merselo 2-3
7. Heijen 2-3
8. SV Milsbeek 2-2
9. EWC’46 1-1
10. SVEB 2-1
11. Toxandria 2-1
12. Montagnards 2-1
13. VIOS’38 2-0
14. Achates 2-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant