Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Lena tijdens het afsluitende online feestje van Leesmiljonairs.</p>

Lena tijdens het afsluitende online feestje van Leesmiljonairs.

Kinderen in Meierijstad lezen samen ruim 1.000.000 minuten

  •   keer gelezen

VEGHEL | Verhalen-apps, strips, de moppen op het hagelslagpak en natuurlijk de boeken van de Bibliotheek: duizenden kinderen en tientallen basisscholen lazen zich de afgelopen maanden rijk. Het project Leesmiljonairs van de Bibliotheken in Meierijstad was een groot succes. Samen verzamelden de Leesmiljonairs ruim één miljoen leesminuten. Afgelopen vrijdag werd het project afgesloten met 'De waanzinnige online Leesmiljonairsshow'.

Kinderen die in de zomervakantie lekker veel lezen, houden het leesplezier vast. Met het project Leesmiljonairs willen de Bibliotheken in de regio iets bijzonders maken van zomerlezen. Kinderen en ouders worden aangemoedigd zoveel mogelijk minuten te lezen. Alle leesvoer telt mee: van tijdschriften en e-books tot de krant en bibliotheekboeken.
Het lees-doe-boek van de Bibliotheek inspireerde veel kinderen om deze zomer extra te lezen met onder meer een leestest, recepten, boekentips en puzzels. In lijstjes telden de Leesmiljonairs het aantal gelezen minuten per week bij elkaar op. Voor een bibliotheekbezoek waren er bonusminuten. Met hun gelezen minuten spaarden de kinderen voor diploma's, cadeautjes en een ticket voor de Leesmiljonairsshow. "Het is waar dat kinderen steeds meer digitaal en vaak ook versnipperd lezen", zegt Janneke van Hemmen van de Bibliotheek Meierijstad. Ze vervolgt: "Maar ze komen gelukkig ook gewoon in de Bibliotheek. Wij weten veel over de leesontwikkeling en kennen de leukste nieuwe boeken voor kinderen. We hebben altijd boekentips en leesadviezen; ook voor zwakkere lezers. Voor iedereen is er een boek."
Leesmiljonairs krijgt volgend jaar zeker een vervolg.

Meer berichten