Sterk moment tijdens een Attacus aanval. Bart van der Horst wacht op de achtergrond (12)

Fenomenale start voor Attacus

Sport 511 keer gelezen

Het vaandelteam van de Veghelse basketbalclub dat ook dit jaar onder leiding staat van Paul van Asseldonk staat na 3 wedstrijden ongeslagen bovenaan. Nog niet iedereen kan het geloven omdat Attacus pas dit jaar gepromoveerd is naar het niveau direct onder de Eredivisie in Nederland. Deze competitie, de Promotiedivisie genaamd, kent 12 teams vanuit het hele land. Het wedstrijd schema beloofde een pittige start maar het Heren 1 team heeft zich juist maximaal laten gelden.

Met een aantal nieuwe spelers in de selectie lijkt het team nu al klaar voor een topprestatie. Nadat in de eerste week van De Groene Uilen uit Groningen was gewonnen, werd vorige week in Voorburg met dikke cijfers gewonnen van Cobra Nova. In die wedstrijd liet Attacus zien dat het beschikt over een grote groep schutters die als het nodig is met enkele driepunters een voorsprong forceert en meer dan 100 punten maakt. Deze week was Lokomotief uit Rijswijk te gast. Een ploeg die al jarenlang in de top meedraait.

Met beduidend minder toeschouwers vanwege coronamaatregelen werd een in de eerste helft afgetast of ook hier de regie kon worden genomen. Met slechts 7 punten voorsprong en al aardig in de foutenlast klonk het rustsignaal. De tweede helft kenmerkte zich door een strijdlustige Veghelse ploeg die een overwinning rook. Met een twee spectaculaire dunks van Bart van der Horst en een steal van Pim de Vries die ook dunkend scoorde werd al snel een grote voorsprong opgebouwd die tot 30 punten opliep. Attacus liet het niet verder spannend worden en met 89-62 werd de derde overwinning gepakt. Attacus uit Veghel is nu alle tegenstanders zichtbaar geworden en staat met 6 winstpunten bovenaan. Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen Den Helder op het programma.