Onthulling Brabantse penning.
Onthulling Brabantse penning. Foto: Marc Bolsius

Provinciepenning en ereburgerschap Brabant voor Wim van de Donk

Algemeen 587 keer gelezen

VEGHEL | Veghelaar Wim van de Donk, commissaris van de Koning, ontving tijdens zijn afscheid als commissaris van de Koning uit handen van loco-commissaris en gedeputeerde Christophe van der Maat de hoogste provinciale onderscheiding, de Provinciepenning. Hiermee is Van de Donk tevens benoemd tot ereburger van Noord-Brabant.

Prof. Dr. W.B.H.J van de Donk werd op 1 oktober 2009 beëdigd als commissaris, toen nog van de Koningin, als opvolger van Hanja Maij-Weggen. Na elf jaar het ambt van commissaris van de Koning vervuld te hebben, start hij op 1 oktober 2020 als rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University. Ina Adema, de huidige burgemeester van Lelystad, volgt hem op.

Van de Donk wordt geroemd om zijn prestaties als verbinder, inspirator, bestuurder en wetenschapper. Vol passie en ambitie heeft hij een tomeloze inzet getoond als boegbeeld en ambassadeur van de provincie Noord-Brabant. Dit deed hij zowel binnen de provincie als in binnen- en buitenland. Hij toonde zich een drijvende kracht in de samenwerking tussen overheid, ondernemers, onderwijs en inwoners. Kenmerkend daarbij is zijn oprechte interesse met wie en voor wie hij werkt.

Laatste groet van het Gilde.
Portret van Van de Donk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant