Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Varkenshouders Marcel en Miriam Berkvens uit Mariahout openen op 1 oktober hun winkel Oijnk! aan de Kalverstraat in Veghel.</p>

Varkenshouders Marcel en Miriam Berkvens uit Mariahout openen op 1 oktober hun winkel Oijnk! aan de Kalverstraat in Veghel.

(Foto: Van Assendelft)

Varkenshouders openen de eerste varkenswinkel Oijnk! in Veghel

  •   keer gelezen

VEGHEL | Miriam en Marcel Berkvens ontdekten in hun Paté-Café, tijdens de Dutch Design Week in 2016, hoe leuk het is om met consumenten te praten over varkens en hen te laten proeven van het beste dat het varken mensen te bieden heeft. In het varkens-winkeltje Oijnk! dat ze op 1 oktober openen aan de Kalverstraat 13a in Veghel komen twee wensen van hen samen. Het hele verhaal rondom het varken vertellen én mensen laten genieten van bijzondere en verrassende kwaliteitsproducten van het varken.

Het varken heeft de mens veel te bieden. Dat gaan bezoekers aan het varkens-winkeltje Oijnk! in Veghel zeker beleven. Eyecatcher in de winkel is een grote designwand waar bezoekers alles kunnen leren over producten die gemaakt worden van het varken. “Alle producten die in de eerste varkenswinkel van Nederland worden verkocht zijn gemaakt van of met behulp van het varken. Zo zijn er verschillende soorten snoep, verf, kwasten, papier, knutselspullen en verzorgingsproducten te koop die gemaakt zijn met ingrediënten uit het varken zoals gelatine, glycerine, vetzuren, varkenshaar en collageen”, laten varkenshouders Miriam en Marcel weten. Zij selecteren alleen producten van een bijzondere kwaliteit die zeker niet op elke hoek van de straat te vinden zijn. In de winkel is plaats voor bijzondere gadgets en delicatessen van het varken. Zo zijn er duurzame Eigezwijns worsten en hamburgers te koop die worden gemaakt van varkens die zelf ook duurzaam gegeten hebben. Miriam en Marcel gaan er een assortiment vleeswaren van ambachtelijke slager Gijs Vogels verkopen waaronder paté, bloedworst en balkenbrij. In de winkel Oijnk! is ook plaats voor gekke en kunstzinnige producten van het varken. Gierbier, chocolade met bacon en mokken en vazen die gemaakt werden met behulp van een mal van een echte varkenssnuit. 

Workshops 
In de toekomst mogen bezoekers ook bijzondere workshops in de winkel verwachten. Op de planning staan zelf snoep en worst maken met ingrediënten uit het varken. Natuurlijk gaat Oijnk! ook complete relatiegeschenken, cadeau- en kerstpakketten aanbieden. Het assortiment van Oijnk! wordt regelmatig vernieuwd.

Meer berichten