Marc van de Ven gaat met Boekel Sport voor het ultieme
Marc van de Ven gaat met Boekel Sport voor het ultieme Foto: Peter Kuijpers

3D/3C: Spookachtige entourage zondag bij mooie affiches

Voetbal 2.187 keer gelezen

Over covid19 is inmiddels al voldoende gezegd en geschreven, maar leuk is het natuurlijk voor niemand. Het voetbal zal de komende drie weken voor de echte diehards thuis op de bank met een mega zak chips of cashewnootjes gevolgd moeten worden. Jammer voor de mooie derby in 3C tussen Avanti’31 en SCG’18, maar zeker ook het duel komende zondag op De Donk in Boekel tussen Boekel Sport en FC Schadewijk. 

Door: Peter Kuijpers

Boekel Sport verslikte zich in het eerste duel van de competitie met Nooit Gedacht, sleepte echter toch nog een puntje uit het duel. De winst op Hapse Boys is prima, maar wat kunnen we verwachten van de mannen uit Haps dit seizoen? Trainer Marc van de Ven van de Boekelaren neemt ons alvast mee naar zondag: “Zondag een topaffiche op Sportpark De Donk in Boekel, echter zonder supporters en een dichte kantine. Begrijpelijk dat er nieuwe maatregelen zijn genomen, waardoor we het zonder onze trouwe supporters zondag zullen moeten doen. De thuiswedstrijd tegen FC Schadewijk was vorig seizoen de ommekeer en de start van een serie van 22 punten uit 9 wedstrijden, waarna de competitie werd beëindigd, toevallig net voor de topper Schadewijk - Boekel Sport half maart. Op dat moment stond FC Schadewijk bovenaan en ook dit seizoen is het natuurlijk een van de titelkandidaten. Het is aan ons om onze goede lijn door te zetten en ondanks het gebrek aan publiek zijn er gewoon drie punten te verdienen. Daar zullen beiden ploegen aanstaande zondag volledig voor gaan.” In de kilte van De Donk fluit zondag scheidsrechter Tjerk Schelsema om 14.30 uur voor aanvang. 

Handel – EGS’20
Om eerlijk te zijn hadden we EGS’20 minder hoog ingeschat. Dat lijkt een grove vergissing en dat bewijst trainer Remco Ten Hoopen al een paar weken met zijn team. Voor Handel een reden om zondag extra scherp te zijn op D’n Eikenwal. Trainer Tom Jacobs verraste zondag vriend en, mocht hij die hebben, vijand met de fraaie uitslag bij Nooit Gedacht. De groep van Jacobs is weer op sterkte, maar vooral de komst van Gemert afzwaaier Jeffrey Driessen legt de ploeg niet de bekende windeieren. Zondag om 14.30 uur gaat de bal rollen op D’n Eikenwal waar scheidsrechter Ron Kerkhof uit Nuland het sportief voor het zeggen heeft. 


Joey Schuurmans weer terug in de selectie van Margriet. (Foto: Peter Kuijpers)

Margriet – Germania
Volgens de ‘scorebordjournalistiek’ van Co Adriaanse heeft Margriet zondag een ‘eitje’ aan het bezoekende Germania, een van de vele clubs uit het roemrijke Groesbeek. Ooit speelde Germania vier seizoenen in de landelijke Hoofdklasse. Voormalig prof Jan Peters groeide op bij deze club. Germania wordt getraind door de ex-prof Jeffrey Kooistra die Wim Wouterse opvolgt dit seizoen. Het resultaat met deze vaak aan grote spelerswisselingen onderhavige teams is nog mager. De opening werd met een dikke zevenklapper uit verloren bij Vitesse’08. Een ervaren en nuchtere trainer als Maarten van Vugt zal zich niet rijk rekenen zoals dat dan zo mooi heet. Hij kan in ieder geval weer beroep doen op Joey Schuurmans die weken niet inzetbaar was. Zondag zagen we zijn naam bij de invallers. Dan informeren we natuurlijk bij de persoon in kwestie. Schuurmans: “Afgelopen zondag zat ik inderdaad wissel. Maar ben in Griekenland op vakantie geweest en aansluitend tien dagen quarantaine geweest. Dus bijna drie weken niet getraind. Vorige week voor het eerst twee maal getraind. Even de achterstand inhalen nu. Ben niet ziek geweest, dus dat moet kunnen”, aldus de vaak scorende spits van Margriet. 

SV United – Vitesse’08
De wedstrijd zondag bij EGS’20 had een nare bijsmaak voor de club uit Gennep. Vooral de schorsingen die ongetwijfeld volgen is minder prettig voor de Tsjech en trainer Ales Jurcik die toch een andere kijk op het gebeuren heeft. Jurcik: “Op de eerste plaats vind ik de sportieve schade van het verlies jammer, we waren absoluut niet minder. Vooral de eerste rode kaart was in mijn optiek een duel om de bal en kwam de rode kaart als een verrassing. We komen dan ook nog achter dat was minder. We moesten de hele tweede helft met tien man spelen. We waren ondanks onze numerieke minderheid vaak nog sterker. Dan komen de laatste minuten en volgt er een duel kort aan de lijn waar het thuispubliek begint te schreeuwen en slaags raakt met spelers van ons. De scheidsrechter ziet het van afstand aan en geeft nadat de storm is gaan liggen twee rode kaarten aan spelers van ons en niet één aan EGS’20 die zich wel degelijk mengde in dat tumult. Dat moet hij me dan maar eens uitleggen. Het was een opstootje met publiek van hun en spelers van beide partijen. We moeten het snel vergeten en ik ga kijken wat we zondag tot onze beschikking hebben voor SV United.” Om 14.30 uur trappen de twee ploegen af op Sportpark De Meulebèèk waar scheidsrechter Mark Kolenberg uit Helmond het sportief voor het zeggen heeft.


Trainer Wilfred Schoonderbeek - Jeff Meijs

Hapse Boys – Groesbeekse Boys
Boys tegen Boys zondag op de Berkte in Haps dat zondag duidelijk onderuit ging tegen het bezoekende Boekel Sport. De club werd getroffen door het plotse vertrek van trainer Tom van der Wijst die onverwachts moest stoppen. De opvolger is inmiddels binnen en dat is Wilfred Schoonderbeek. Binnenkort spreken we hem zeker. Beide teams hebben nog een mager record achter hun respectievelijke namen staan deze competitie. Hapse Boys verloor twee maal. De tegenstander van zondag deed dat één maal zag de wedstrijd zondag met SV United door het covid19 niet doorgaan. Op De Berkte fluit zondag scheidsrechter Rachid Hajo om 14.30 uur voor aanvang. 

Excellent – Nooit Gedacht
Beiden leden zondag een nederlaag. Excellent ging in Oss bij FC Schadewijk kopje onder terwijl Nooit Gedacht zich thuis lelijk liet foppen door een verrassend goed Handel. Excellent is vooral thuis tot veel in staat. Trainer John Janssen van Excellent: “Schadewijk was een terechte nederlaag, we gaven veel ruimte weg en dan zie je wel hun kwaliteiten. Daarom zijn ze ook een titelkandidaat. Zondag krijgen we Nooit Gedacht thuis, knap dat ze in hun eerste wedstrijd bij Boekel Sport een punt pakten, dat zal niet voor veel ploegen zijn weggelegd. In het verleden waren we altijd aan elkaar gewaagd en dat zal zondag waarschijnlijk niet anders zijn, maar we zullen er alles aan doen om ons te revancheren voor de verliespartij tegen Schadewijk.” Ook op het Domein wordt er om 14.30 uur met scheidsrechter Lenssen afgetrapt. 

Derde klasse C Zuid-1

Avanti’31 - SCG’20
De start van Avanti’31 is op zijn zachts gezegd bijzonder matig. Verlies thuis van TGG (0-3) en zondag in Den Dungen (toch een derby) werd met 4-1 verloren. Trainer Van Wanrooy blijft positief klinken: “Het voetbal tegen Den Dungen was niet best en speelden alle spelers onder hun niveau. Ik vond dat Den Dungen tegen ons heel goed speelde. Dinsdag even de wedstrijd bespreken en dan meteen weer verder kijken naar de mooie derby tegen SCG 18. De drie punten kunnen niet lang uit blijven daar hebben wij een te goede ploeg voor. Wij moeten wel sterker worden als team en mentaal als het wat tegen zit. Zondag vol voor de drie punten en dat wij onze trouwe supporters kunnen belonen voor hun aanwezigheid.” Duidelijke taal van de trainer van Avanti’31. Zondag om 14.00 uur wordt er afgetrapt aan de Molenheide waar scheidsrechter Van Geffen de leiding heeft.                                                                                                                                                 

Zwaluw VFC – Schijndel/De Wit
Het coronavirus speelt de Schijndelaren wel heel erg tegen. De club kwam deze competitie nog niet in actie wegens coronameldingen. Zondag uit naar koploper Zwaluw VFC dat twee maal won en samen met TGG koploper is. Om 14.30 uur wordt er in Vught afgetrapt. 

NijnselTVE – BMC
Nijnsel speelde zondag niet in de Meierijstad-derby uit bij Schijndel. Komend weekend ontvangt het BMC uit Berlicum dat nog puntloos is en zondag met 1-2 verloor van DVG uit Liempde. Om 14.30 uur wordt in Nijnsel afgetrapt. 

Programma derde klasse D:
Boekel Sport - FC Schadewijk
Handel - EGS’20
Margriet - Germania
Hapse Boys - Groesbeekse Boys
SV United - Vitesse’08
Ysselsteyn - Rood Wit
Excellent - Nooit Gedacht

Stand
1. Margriet 2-6
2. Boekel Sport 2-4
3. EGS’20 2-4
4. Ysselsteyn 1-3
5. Vitesse’08 2-3
6. FC Schadewijk 2-3
7. Handel 2-3
8. Excellent 2-3
9. Rood Wit 2-3
10. SV United 1-1
11. Nooit Gedacht 2-1
12. Groesbeekse Boys 1-0
13. Germania 1-0
14. Hapse Boys 2-0

Programma derde klasse C

Avanti’31-SCG’18
FC Engelen-Alem
BVV-TGG
Zwaluw VFC-Schijndel/De Wit
ODC-Den Dungen
DSC-DVG
Nijnsel/TVE-BMC

Stand:                 

1.
Zwaluw VFC-2-6
2.
TGG-2-6
3.
FC Engelen-1-3
4.
Nijnsel/TVE-1-3
5.
SCG’18-1-3
6.
DVG-1-3
7.
Den Dungen-2-3
8.
DSC-2-3
9.
Alem-2-3
10.
Schijndel/De Wit-0-0
11.
BMC-2-0
12.
ODC-2-0
13.
Avanti’31-2-0
14.
BVV-2-0
Trainer Wilfred Schoonderbeek
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant