Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Op de Vlagheide staan verschillende vogelaars en telescopen om de vogeltrek te observeren.</p>

Op de Vlagheide staan verschillende vogelaars en telescopen om de vogeltrek te observeren.

Excursie langs trekvogelpost Vlagheide

  •   keer gelezen

EERDE | Natuurgidsen van IVN Veghel hebben een excursie georganiseerd langs de trektelpost op de Vlagheide in Eerde. De excursie start op zondag 4 oktober om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur.

Op een trektelpost wordt door geoefende vogelaars tijdens de voor- en najaarstrek het aantal vogels dat over trekken naar het zuiden geteld. Om een indruk te krijgen hoeveel vogels er trekken in Europa wordt op de eerste zaterdag van oktober in heel Europa trekvogels geteld, dit jaar al voor de 25e keer.
Op zondag 4 oktober staan op de Vlagheide verschillende vogelaars en telescopen om de vogeltrek te observeren. Natuurgidsen van IVN Veghel hebben een excursie georganiseerd langs deze trektelpost, deze start om 10.00 uur halverwege Vlagheide, Eerde bij de IVN-vlag. Tijdens deze natuurexcursie staan vogels centraal maar natuurlijk zullen de gidsen ook aandacht besteden aan hetgeen men onderweg waarneemt.

Kosten
Aan het meegaan met deze excursie zijn geen kosten verbonden, wel is aanmelding verplicht (tonkarin@home.nl) in verband met de Coronamaatregelen. Men ontvangt dan een bevestiging of een bericht dat het maximum aantal aanmeldingen is bereikt.

Meer informatie is te vinden op: www.ivn-veghel.nl.

Meer berichten