Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Bestuursleden Yvon en Nathaly zitten aan de vernieuwde bar. Voorzitter Hans staat er tussenin.</p>

Bestuursleden Yvon en Nathaly zitten aan de vernieuwde bar. Voorzitter Hans staat er tussenin.

(Foto: )

De Spil 2.0 klaar voor ‘een nieuwe periode’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Wijkgebouw De Spil, gevestigd op de Bunders 5 in Veghel, ziet er na een flinke verbouwing weer uit als nieuw. Wethouder Coby van der Pas opende woensdagmiddag het vernieuwde gebouw. Hans van Zandvoort, voorzitter van wijkvereniging De Spil, is maar wat blij met het gerenoveerde wijkgebouw. “We gaan een nieuwe periode in waarbij de functie van het wijkgebouw wordt uitgebreid naar een 2.0 versie. Het moet beter bereikbaar zijn voor alle doelgroepen in onze wijk.”

Iets meer dan een jaar geleden werden de eerste voorbereidingen voor de verbouwing getroffen. “Op 1 juni is de verbouwing van start gegaan. We spraken toen de hoop uit om in september 2020 klaar te zijn. Dat is, mede door de goede samenwerking met de gemeente en aannemer Hoedemakers, gelukt. We hebben weinig tot geen tegenslagen gehad.” Hans zegt het met enige opluchting in zijn stem. Terecht gezien de werkzaamheden die allemaal zijn verricht. Hij somt op: “Nieuwe vloeren, schilderwerk zowel binnen als buiten, nieuwe ventilatie, het interieur is opgefrist, de toiletten zijn vernieuwd, de garderobe en bar zijn ook nieuw net als de vouwwand. Verder hebben we ons wijkgebouw beter zichtbaar proberen te maken met een opvallende buitenkant en entree. Alles wat we voor ogen hadden, is gelukt.”

4000 huishoudens
Bij De Spil zijn ze klaar om mensen van allerlei pluimage te ontvangen. Bestuurslid Yvon Vervoort legt uit: “We willen er voor de hele wijk zijn. Jong of oud, er is voor iedereen plaats. We hebben al veel aanvragen binnen. Denk daarbij aan een fotoworkshop, een bridgeclub, ONS welzijn, maar ook de wijkraad wil hier gaan vergaderen.” Hans vult aan: “De Spil is er voor de hele wijk plus ’t Ven. Dat zijn zo’n 4000 huishoudens. Daarvan zijn 400 gezinnen al lid van de wijkvereniging. Dat is niet weinig voor een wijkverening.”
De verschillende ruimtes zijn tevens te huur. Bestuurslid Nathaly de Visser laat weten dat men zelf activiteiten mag organiseren in De Spil. “Het moet alleen wel passen binnen ons beleid. We zijn bijvoorbeeld geen sportcafé. Ook voor feesten, koffietafels en bruiloften is De Spil niet bedoeld. Het houden van kinderfeestjes kan wel.”

Trots
De verschillende ruimtes dragen allemaal de naam van een wijk (Donken, Weides, Velden, Laren en ’t Ven). In elke zaal komt een foto te hangen uit de desbetreffende wijk. De wijkvereniging vraagt bewoners om zelf foto’s in te sturen. De fotoclub kiest de mooiste uit en die komen op canvas te hangen in De Spil.
Tot slot wil Hans iedereen bedanken die in het verleden iets voor de wijkvereniging en het wijkgebouw heeft gedaan. “Wij willen niet met de eer strijken. Dit is iets wat we met z’n allen hebben gedaan. Daar is het bestuur trots op”, besluit hij.

Inloopmiddag
Iedere dinsdagmiddag is er van 14.00 uur tot 17.00 uur een inloopmiddag. De wijkvereniging is nog op zoek naar bestuursleden en vrijwilligers.

Meer berichten