Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Thuiswerken blijft het devies.
Thuiswerken blijft het devies. (Foto: )

Burgemeester Van Rooij: ‘Werk thuis als dat mogelijk is’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het advies van het Kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken, wordt door aantal werkgevers in de wind geslagen. Bij sommige bedrijven wordt het niet eens aangeboden als optie.

Thuiswerken is, tenzij het echt niet kan, de norm. Sinds dinsdag is deze landelijke Coronamaatregel weer van kracht. Mocht er op de werkvloer toch een besmetting plaatsvinden dan kan een werklocatie voor veertien dagen worden gesloten.
Burgemeester Van Rooij hoopt dat het zover niet komt. “Houd je aan de regels, want anders wordt de hele economie straks platgelegd. Laten we met z’n allen proberen te doen wat we kunnen”, zegt Van Rooij duidelijk.

‘Werk thuis’
De overvolle parkeerplaatsen bij sommige grote bedrijven in Veghel en Erp doen vermoeden dat niet iedereen het even nauw neemt met de maatregelen. Van Rooij vervolgt: “Het advies om thuis te werken is er niet voor niets. Wij zijn in contact met het POM (Platform Ondernemend Meierijstad) om het nogmaals aan te kaarten. Werk thuis als dat kan”, besluit de burgemeester.

Meer berichten