Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Rotary Meierijstad in actie.</p>

Rotary Meierijstad in actie.

(Foto:)

Rotary Meierijstad ruimt op

  •   keer gelezen

VEGHEL | De opruimactie World Cleanup Day vond op 19 september plaats. Wereldwijd gingen in 180 landen meer dan 21 miljoen vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen en wetenschappelijk onderzoek te doen. In Nederland waren er 2517 verschillende acties, waaronder die van Rotary Meierijstad. 

De Rotary ging op twee locaties in Veghel aan de slag, bij het Geerbos en in de Boekt. Voorzitter Simone Gielen-Wijffels vertelt waarom: “Rotary is een service club . Dat betekent dat we ons inzetten voor goede doelen. Wereldwijd, maar ook in onze eigen omgeving. Deze actie sluit naadloos aan bij onze andere initiatieven.” Wethouder Harry van Rooijen, die tijdens de opruimactie zijn steun liet blijken, vult aan: “Rotary Meierijstad is natuurlijk bekend van onder andere de coördinatie van de ijsbaan op de Markt in Veghel. Prachtig dat ze ook deze opruimactie hebben opgepakt om samen met anderen in Meierijstad het verschil te maken.”

Naast het opruimen van zwerfafval worden ook alle opgeraapte artikelen gescand en in kaart gebracht. Deze gegevens worden gebruikt om oplossingen te vinden en consumentengedrag te veranderen. In Nederland waren er 39.324 deelnemers. Op de ranglijst van gevonden soorten afval staat met stip op nummer een de sigarettenpeuk. Van de merken zijn de blikjes van Red Bull koploper, gevolgd door Marlboro, Heineken en McDonalds. Simone vult aan: “Trots dat we een bijdrage hebben kunnen leveren en ook leuk dat we drie generaties aan de slag hadden. We kijken uit naar volgende acties die we ondernemen.”

Meer weten over Rotary in Meierijstad: www.rotary.nl/meierijstad.


Meer berichten