Veghel on Ice is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in Veghel. In 2021 keert het schaatsfestijn terug.
Veghel on Ice is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in Veghel. In 2021 keert het schaatsfestijn terug.

Veghel on Ice gaat niet door: ‘We hebben er alles aan gedaan, maar het zit er niet in’

Algemeen 1.378 keer gelezen

VEGHEL | Er komt dit jaar geen nieuwe editie van Veghel on Ice op de Markt in Veghel. Rotary Meierijstad, de organisator van de ijsbaan, vindt het in tijden van Corona niet verantwoord om een dergelijk evenement te organiseren. Bovendien brengt het financieel een te groot risico met zich mee. “Het gaat om uitstel, niet om afstel. Veghel on Ice wordt eind volgend jaar, als dit dan mogelijk is, weer georganiseerd”, aldus Ton Jansen van de Rotary.

In juli van dit jaar sprak Ton nog de hoop uit om Veghel on Ice door te laten gaan. Hij zei toen dat als Corona zich ‘koest’ hield er gewoon geschaatst kon worden, maar dat is helaas niet het geval. Met de oplopende besmettingscijfers wil de stichting Rotary Veghel on Ice geen risico lopen en daarmee is de zesde editie van de baan. “We hadden de organisatie grotendeels rond, maar vanaf de start was het spannend hoe het zou gaan met het oog op de Coronapandemie. Nu de maatregelen weer strenger zijn, heeft de stichting het moeilijke besluit genomen om Veghel on Ice dit jaar te cancelen. Ondanks alle goede wil, zit het er gewoon niet in”, treurt Ton. Volgens Ton is het geen optie om de keuze langer vooruit te schuiven. Het evenement is te groot om in een paar weken te realiseren.

Horeca
“We gooien de handdoek in de ring. We hebben met z’n alleen geprobeerd het voor elkaar te krijgen, maar alle maatregelen maken het organiseren van Veghel on Ice onmogelijk. Vooral voor de horeca is het met alle restricties niet te doen.  We begrijpen goed dat zij het niet meer zagen zitten na de persconferentie van maandag”, vertelt Ton.

De organisatie achter Veghel on Ice heeft nog onderzocht of het mogelijk was om een editie te houden voor alleen de jeugd. Ton vervolgt: “Dat is financieel niet haalbaar. Er komt zoveel bij kijken dat het niet te betalen is.”

Veiligheid
Een andere doorslaggevende factor om Veghel on Ice af te blazen, is de gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers. Ton: “Het gros van de vrijwilligers van Veghel on Ice bevindt zich in de risicogroep. De meeste vrijwilligers zijn enorm begaan met de ijsbaan, maar we kunnen de veiligheid nu niet garanderen. Het Coronavirus is nog altijd bezig met een opmars. Je moet het ook niet op gaan zoeken. Bovendien helpen zij ook mee voor de gezelligheid. Die valt natuurlijk helemaal weg als je allemaal op 1.5 meter afstand van elkaar moet staan”, vindt Ton.

Betrokken vrijwilligers
“Wij danken iedereen voor het meedenken en de inzet in de afgelopen periode. De gemeente Meierijstad, onze sponsoren, de horecaondernemers, de scholen, Ice World, Max Tenten en vooral ook de serviceclubs, het Gilde en alle betrokken vrijwilligers hebben ons geholpen waar ze konden. We hopen volgend jaar weer op jullie medewerking om dan weer met net zoveel enthousiasme Veghel on Ice te organiseren”, laat Domien Brus namens Veghel on Ice weten.

Voor schaatsliefhebbers is het hopen op een strenge winter. Dan er net zoals hier in 2017 geschaatst worden op de Aa-Broeken.

Aa-Broeken
De Rotary heeft jaren geleden de schaatsbaan op de Aa-Broeken geadopteerd. Daar blijven ze gewoon bij betrokken. Dus mocht het gaan vriezen dan kunnen de schaatsliefhebbers daar terecht. “Als het gaat vriezen dan zijn wij er klaar voor. En eind 2021 komen we als het goed weer terug met Veghel on Ice”, besluit Ton optimistisch.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant