Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Ad van Aart – ‘Klankbeelden’ – een van de installaties tijdens zijn expositie op de Noordkade in Veghel (2018)</p>

Ad van Aart – ‘Klankbeelden’ – een van de installaties tijdens zijn expositie op de Noordkade in Veghel (2018)

Lezing Ad van Aart: van Keramiek naar Klankbeeld

  •   keer gelezen

VEGHEL | Kunstenaar Ad van Aart wordt geïnspireerd door persoonlijke thema’s, die het pad vormen van zijn ontwikkeling als kunstenaar. Op woensdagavond 14 oktober legt van Aart zichzelf ‘bloot’ met een persoonlijke lezing over zijn ontwikkeling en zijn kunst, waarbij hij intuïtief en organisch te werk gaat. Geïnteresseerden kunnen deze avond ‘in gesprek’ gaan met de kunstenaar op de Noordkade in Veghel.

Tijdens zijn lezing geeft Ad een overzicht over zijn ontwikkeling als kunstenaar. Met het aanstippen van dat pad zal hij bij een aantal thema’s uitgebreider stilstaan. Uiteraard komt ook zijn laatste werk ‘Klankbeelden’ aan bod, dat hij in 2018 exposeerde in de Wiebenga Silo op de Noordkade. Hierin staan het spelen, experimenteren met diverse materialen en het omgaan met klanken centraal, wat heeft geleid tot een serie totaal nieuwe werken.
Daarnaast licht Ad ook zijn nieuwe zesdaagse special ‘Verdiepen in je beeldende kunstzinnige ontwikkeling’ toe, die vanaf zaterdag 14 november start bij Phoenix Cultuur op de Noordkade in Veghel.

Kunstzinnige ontwikkeling
Deze zesdaagse special is bedoeld voor degene die al enige ervaring heeft in de beeldende kunsten en zich hierin verder wil ontwikkelen. In deze verdiepingscursus werken deelnemers afwisselend aan eigen werk en met individuele- of groepsopdrachten. Er wordt zowel ruimtelijk als op het platte vlak gewerkt. Basistechnieken zijn tekenen en boetseren. De opdrachten zijn technisch eenvoudig en bedoeld om nieuwe ervaringen op te doen zodat je kunstzinnige ontwikkeling verbreedt en verdiept wordt en je lef en plezier ontwikkelt in je zoektocht.

Kosteloos
De lezing van Ad van Aart is kosteloos en vindt plaats op woensdag 14 oktober van 19.30 uur tot 21.00 uur in de beeldhouwwerkplaats van Phoenix Cultuur op de Noordkade in Veghel.
In verband met de huidige Coronamaatregelen dienen geïnteresseerden voor deze lezing zich uiterlijk 12 oktober aan te melden via info@phoenixcultuur.nl onder vermelding van lezing Ad van Aart. Let op: er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar. Kijk voor deze special en andere beeldende cursussen op www.phoenixcultuur.nl.

Kijk voor meer informatie over Ad van Aart op: www.advanaart.nl

Meer berichten