Tiny en Ine hebben De Stapperij te koop gezet.
Tiny en Ine hebben De Stapperij te koop gezet.

Einde van een tijdperk, De Stapperij staat te koop: ‘Onverwachts einde’

Algemeen 4.655 keer gelezen

VEGHEL | Een einde van een tijdperk zo mag je de beslissing van Tiny van der Sanden om De Stapperij te verkopen best noemen. Na zeventien jaar heeft de familie Van der Sanden besloten om afstand te doen van het café en de zalen op de Bunders in Veghel. “Een onverwachts einde. Dat vind ik het vervelendst”, aldus Tiny.

Gemengde gevoelens houdt Tiny aan zijn besluit over. Aan de ene kant is het mooi geweest, maar aan de andere kant had hij liever in stijl afscheid genomen. “Door het Coronavirus kunnen we helemaal niks”, zucht hij. “Het is een onverwachts einde, dat is het meest vervelende.”

Ramp
Het verkopen van De Stapperij is geen ramp voor Tiny. “Ik ben bijna 65 dus het is mooi geweest. Het is pas echt erg voor alle jonge ondernemers die nu enorme last ondervinden van de Coronacrisis. Maar jammer is het wel. We hadden een volle agenda en alles is gecanceld. Toen de agenda ineens helemaal leeg was, ben ik gaan nadenken over de toekomst.” Tiny keerde terug op de bouw, zijn andere liefde, en keek de situatie omtrent het Coronavirus een tijdje aan. “Niemand weet wanneer de ellende voorbij is. De vooruitzichten zijn niet best en daarom hebben Ine en ik besloten om te gaan stoppen. Het is na zeventien jaar ook mooi geweest”, zegt Tiny.

Pijnlijk
Een traan zal hij er niet om laten, maar spijtig vindt Tiny het wel. “Een afscheid in stijl zit er niet in, want we kunnen niks. Je weet dat het moment van stoppen een keertje aanbreekt, maar dit is pijnlijk. Een kil, koud en onverwachts einde.”

Tiny en Ine hebben De Stapperij te koop gezet.

Niet echt iets wat bij Tiny past, maar de vriendelijke en gezellige Veghelaar heeft geen keus. Hij vervolgt: “Een afscheidsfeest of borrel op 1.5 meter afstand werkt niet.”

Hoogtepunten
Tiny blikt terug op zeventien prachtige jaren. Vorig jaar keerde Tiny samen met zijn vriendin Ine terug op het oude nest. Tiny’s dochter Lesley heeft enige tijd de honneurs waargenomen, maar bij Tiny begon het toch weer te kriebelen. “Samen met Lesley heb ik een mooie tijd gehad bij De Stapperij. Petje af voor Lesley. Ook met Ine was ik, nadat we het pand hadden opgeknapt, klaar om te knallen. Maar van de een op de andere dag was dat voorbij.” Tiny beleefde tal van hoogtepunten. Hij somt op: “De Hollandse Avond, gestart met Antoon Verkuijlen, en Tinus Vol Gas bijvoorbeeld. Samen met Ron van de Snepscheut zijn dat laatste feest begonnen. Van 100 bezoekers groeiden we uit tot 700. Jaar in, jaar uit was het weer uitverkocht. Ook de Liederentafel (bestaat tien jaar), aan de hand van Harrie Verbeek van Di-is’t, bleek een schot in de roos.”

‘Voorbeeldbuurt’
Tot slot wil Tiny de buurt bedanken. “Ik ga ze echt missen. Het is een fijne buurt met geweldige mensen. Een voorbeeldbuurt.”
Voorlopig blijft Tiny gewoon aan het werk. “Werken op de bouw voor Bouwbedrijf van de Ven vind ik leuk om te doen. En ik ben pas 65 jaar hè, dus ik moet nog zeker twee jaar door”, knipoogt hij.

Kaartjes voor Teenbeat en de Tonpraters avond blijven geldig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant