Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Sadettin Kirmiziy&uuml;z is een verteller die het maatschappelijke combineert met het persoonlijke.</p>

Sadettin Kirmiziyüz is een verteller die het maatschappelijke combineert met het persoonlijke.

Sadettin Kirmiziyüz met aangrijpende voorstelling over identiteit

  •   keer gelezen

VEGHEL | Waarom speelt identiteit zo’n belangrijke rol anno 2020? Dat is de vraag waar theatermaker en meesterverteller Sadettin Kirmiziyüz in zijn voorstelling Citizen K. mee aan de slag gaat. Een belangrijke vraag voor iemand als Sadettin, zelf migrantenkind. De voorstelling Citizen K. is op donderdag 15 oktober om 20.15 uur en 21.45 uur te zien in de Grote Zaal van theater De Blauwe Kei.

Sadettin Kirmiziyu¨z is een hedendaagse verteller die, met humor en zelfspot, het maatschappelijke combineert met het persoonlijke. Hij maakte naam met voorstellingen over zijn familie rond thema’s als identiteit, migratie en integratie. Met zijn voorstellingen doorbreekt Sadettin de kaders van vastgeroeste denkpatronen. Om op de vraag over identiteit antwoord te kunnen geven ontleedt Kirmiziyüz zijn eigen identiteit. Geboren en getogen in Nederland, maar altijd anders omdat zijn ouders migranten zijn. Hij neemt je mee op reis door zijn leven en de moderne geschiedenis van Nederland, ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout. “Dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat. En echt iets teweegbrengt", schrijft Trouw.
Kaarten voor Citizen K. kosten 20 euro (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Meer berichten