Afbeelding

Zoektocht gestart naar de biechtstoel van Pierre Cuypers

Algemeen 765 keer gelezen

VEGHEL | De achterkleinzoon van Pierre Cuypers zou graag de Biechtstoel willen lenen die Gerard van Asperen tien jaar geleden heeft laten maken. Dit om toen donaties te verkrijgen voor de restauratie van de Lambertuskerk. Nu wil Pierre Cuypers jr. jr. jr. de biechtstoel graag lenen voor de Antonius van Paduakerk in Kranenburg bij Vorden.

Dit kerkje is ongeveer tegelijkertijd gebouwd met de Lambertuskerk in Veghel. In dat kerkje is nu het Heiligenbeeldenmuseum gevestigd. Begin 2021 willen ze een expositie inrichten. Daarbij willen zij graag de inklapbare biechtstoel uit Veghel lenen om deze daar tentoonstellen. Het museum schrijft: ‘Het is tenslotte een fantastisch voorbeeld van ons rijke Roomse leven’. Voor het museum zouden zij de biechtstoel graag enige tijd willen lenen.

Oproep
“Ik heb navraag gedaan bij onze koster en ook bij SIEMei maar allebei kunnen ze mij niet verder helpen. Vandaar dat ik graag een oproep doe om, om u heen te kijken of u deze biechtstoel misschien ergens ziet staan. Hij kan niet in rook zijn opgegaan. Het zou een ‘doodzonde’ zijn als we de biechtstoel niet gevonden krijgen”, besluit Gerard.

Tips? Mail naar: gevanas@home.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant