Kevin van Uw Bierspecialist op de Noordkade tipt drie biertjes.
Kevin van Uw Bierspecialist op de Noordkade tipt drie biertjes.

Drie biertips voor de herfstmaanden: ‘Sla nu je slag’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De herfst heeft zijn intrede gedaan en door de nieuwe Coronamaatregelen zitten we de komende tijd nog meer thuis. Uw Bierspecialist gevestigd in de Proeffabriek op de Noordkade in Veghel heeft een ruim assortiment aan herfst- en winterbieren om het thuis gezellig te maken. 

Het herfstbockbierenseizoen duurt eigenlijk maar twee maanden. “Dus je moet nu je slag slaan. De herfst- en winterbieren zijn wat kruidiger en bevatten bijvoorbeeld winterfruit zoals pruimen en smaken als kaneel en karamel”, vertelt Kevin, medewerker van Uw Bierspecialist. Het alcoholpercentage ligt vaak hoger dan de zomerse bieren. Kevin: “Dan krijg je het sneller warm. Wij spelen als winkel in op donkere en zwaardere bieren. Qua bockbieren hebben we zo’n 50 à 60 verschillende.”

Kevin pikt er drie uit.


De tips van Kevin.

  • De Bockski is de bockspecial van de Muifelbrouwerij (10.6 procent).
    Het aanbod van Nederlandse bockbieren is enorm, opvallen in dit drukke veld valt niet mee. Met Bockski is het de Muifelbrouwerij toch gelukt. “Het is een biertje met een rokerige smaak. Je proeft de rookaroma. Het is een whisky bockbier en het bevat verder medicinale smaken. Daarnaast is het natuurlijk leuk dat uit een lokaal biertje is, want de brouwerij staat in Oss.”

  • IJsbok Hout van de SNAB Bierbrouwers (9 procent)
    Het Nova Zembla-reisverslag ‘Om de Noord’ van Gerrit de Veer uit 1597 is de inspiratiebron geweest voor dit bier. Het verslag beschrijft hoe de bemanning ontdekt dat de achtergebleven vloeistof in een bevroren biervat erg goed smaakt. Kevin: “Het biertje past perfect bij de herfst. Je proeft mout, vanille, karamel en de smaak is een beetje bitter. Daarnaast zijn er Amerikaanse eikenhout snippers toegevoegd aan het bier.

  • I’ve got friends in the music business van de brouwerijen Frontaal en The Bruery uit Orange County VS (14 procent).
    Dit biertje is een samenwerking van Frontaal met The Bruery. Vorig jaar gebrouwen en heeft op verschillende vaten gerijpt. “Vanuit heel Nederland komen ze naar Veghel om dit biertje aan te schaffen. Dat komt omdat het overal binnen no time is uitverkocht. Het is een van de best beoordeelde Nederlandse bieren van 2020. De smaak is scherp, complex en heeft rijke tonen van koffie, chocolade en karamel.”

Meer berichten