Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Wilma van Dam (links) is een fanatiek lid van de Eerdse toneelverenging.</p>

Wilma van Dam (links) is een fanatiek lid van de Eerdse toneelverenging.

Jubilaris Wilma van Dam erelid Toneelvereniging Eerde

  •   keer gelezen

EERDE | Een veertigjarig jubileum bij Toneelvereniging Eerde. Vanwege dit feit is Wilma van Dam tijdens de jaarlijkse vergadering van het toneel in het zonnetje gezet. Dat ze een trouw lid is van onze vereniging blijkt wel uit het feit dat zij nagenoeg alle jaren meegedaan heeft met de jaarlijkse uitvoering.

Wilma is een fanatiek lid dat geen enkele repetitie wil missen. "Het is mijn enige hobby die ik heb en kan dan even in een andere wereld kruipen", vertelt ze. Door de drukke werkzaamheden in haar bakkerij in het dorp Eerde is er weinig tijd voor andere dingen. 'Het heeft me soms ook wel geholpen door de moeilijke tijden’ is een van de uitspraken die bij Toneelvereniging Eerde is blijven hangen.

Er werd door enkele medespelers van de toneelvereniging even stil gestaan bij dit heuglijke feit en vertelde wat anekdotes en herinneringen. Dat ze altijd heel zenuwachtig is voor iedere voorstelling: ‘Wat doe ik mezelf toch aan’, roept ze dan voor aanvang. Wilma zegt de laatste jaren altijd dat ze gaat stoppen, maar toch na een succesvolle uitvoering weer doorgaat. Ze is een gezellige speler, zorgt vaak voor een lekkernij tijdens repetities, is tekst-vast, eerlijk en een fijn mens om erbij te hebben. "Er werd met trots gesproken en wij hopen dan ook dat ze nog lang bij ons blijft en met plezier haar hobby met ons blijft delen", aldus de Eerdse toneelvereniging.

Meer berichten