<p>De Noordkade in het rood.</p>

De Noordkade in het rood.

Ondanks nieuwe Coronamaatregelen diverse activiteiten op de Noordkade

  •   keer gelezen

VEGHEL | Ook de meeste partijen op de Noordkade in Veghel ondervinden de consequenties van de nieuwe overheidsmaatregelen die vanaf woensdag (22.00 uur) van kracht zijn in verband met de Coronapandemie. Met name voor horeca, evenementen, commerciële verhuur en podiumkunsten gelden tenminste de komende vier weken verstrekkende maatregelen. De meeste horecapartijen, waaronder DIS, Noord Coffee, Pieperz, Plank en Silly Fox kiezen daarom voor een nieuw tijdelijk scenario en richten zich op afhaal en/of bezorgservice. Theater De Blauwe Kei zal de voorstellingen in deze periode annuleren en waar mogelijk verplaatsen naar een nieuwe datum. Maar in vergelijking met de situatie in het voorjaar zijn er zeker ook lichtpuntjes.

De winkels in de Proeffabriek en ook de fabriekswinkel blijven open. De activiteiten van Phoenix Cultuur (educatie) gaan ‘gewoon’ door. Lopende exposities van De Compagnie blijven te zien en worden zelfs tijdelijk verlengd. 

Interne bezorgservice
Relatief goed nieuws was er voor Industry Bioscoop Veghel die de komende weken, dus ook in de herfstvakantie, 30 gasten per filmvoorstelling mag blijven ontvangen. Ook de culturele verhuur aan muziekensembles en toneelgezelschappen kan gewoon doorgaan.
Cultuurcafé De Afzakkerij staakt voorlopig alle activiteiten tot 11 november, maar voor gezelschappen die komen repeteren komt er een speciale ‘interne bezorgservice’.

Mondkapje
Het dringende advies voor het dragen van een mondkapje, wat vermoedelijk een landelijke verplichting wordt, geldt voor alle publieke binnenruimten op de gehele Noordkade. Groepen tot maximaal vier personen (buiten het eigen gezin) binnen en buiten de Noordkade zijn welkom, grotere groepen zijn verboden en daar wordt tegen opgetreden.

Kijk vanaf 15 oktober op de website van noordkade-veghel.nl voor meer informatie.

Meer berichten