Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto ter illustratie

'Lefgozers, want voor overstap naar de zorg is lef nodig'

  •   keer gelezen

De eerste Lefgozers namen op vrijdagmiddag 16 oktober hun diploma Verzorgende IG in ontvangst. Zij zijn de eersten van de inmiddels ruim 250 Lefgozers (m/v) die in de regio Noordoost-Brabant bij verschillende zorgorganisaties in het Lefgozer werk- en leertraject zijn gestapt.

In april 2019 startte de eerste groep van 16 zij-instromers met het werk- en leertraject bij BrabantZorg. "Lefgozers hebben we deze groep genoemd, want voor een overstap naar de zorg als bijvoorbeeld administratief medewerker, kassière of winkelmedewerker, is lef nodig." Veertien van hen diplomeerden afgelopen vrijdag. Naast het diploma ontvangen zij ook een baangarantie.

Meer organisaties
Het project bleek een succesvolle aanpak om zij-instromers te interesseren voor een baan in de ouderenzorg. Na de start bij BrabantZorg sloten ook zorgorganisaties Laverhof, Vivent, Van Neynsel, Breederzorg, Zorggroep Elde/Maasduinen, Vughterstede, Sint Jozef-oord en Zorgplein Maaswaarden aan en groeide het traject uit tot een regionaal initiatief. Binnenkort wordt het Lefgozer traject uitgebreid naar de regio Zuidoost-Brabant.

Meer berichten