Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Marion van Eijk is eigenaresse van To the point communicatie.</p>

Marion van Eijk is eigenaresse van To the point communicatie.

Bedrijvig Meierijstad

‘Een goed verhaal vormt van begin tot eind één geheel’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Marion van Eijk is eigenaresse van To the point communicatie. Vind je het moeilijk om je verhaal onder woorden te brengen? Marion helpt je jouw boodschap te formuleren en schrijft de teksten van A tot Z. Heb je teksten en zoek je iemand voor de finishing touch? Marion: “Ik haal er foutjes uit en zorg ervoor dat de tekst de juiste toon heeft. Journalistieke publicatie? Ook daar heb ik ervaring in.”

Wat is een goed verhaal?
Een goed verhaal vormt van begin tot eind één geheel. Het brengt op een prettige, begrijpelijke manier een boodschap over en zorgt dat de lezer meer wil weten, zich verwondert of aan het denken gezet wordt.

Zijn er niet al te veel bedrijven zoals To the point?
Dat zei het stemmetje in mijn hoofd ook elke keer toen ik erover nadacht voor mezelf te beginnen. Ja, er zijn inderdaad ontzettend veel bedrijven die dezelfde diensten aanbieden. Maar gezien de hoeveelheid werk die ik heb, kan ik gelukkig concluderen dat het er niet té veel zijn.

Wat is de meest gemaakte fout bij schrijven van teksten?
Vrijwel alle teksten die ik in mijn werk onder ogen krijg, kunnen korter en krachtiger. Verder is verkeerd spatiegebruik een dingetje. En heel veel teksten zijn passief geschreven. Dat is niet per se fout, maar het is wel iets dat ik standaard in vrijwel iedere tekst hier en daar aanpas om de leesbaarheid te verbeteren.

Wat is de domste fout die jezelf ooit gemaakt hebt?
Tijdens mijn eerste stage, bij Stadskrant Veghel, kwam een stokoude veteraan altijd met pijn en moeite persoonlijk zijn persberichten overhandigen. Eén keer had ik de datum voor een veteranendag verkeerd geplaatst. De beste man overleed vrij snel daarna. De rest van mijn stage kreeg ik naar mijn hoofd geslingerd dat ik hem met mijn fout dat laatste zetje had gegeven.

Je bent begonnen met freelancen vlak voordat de Coronacrisis begon. Heb je spijt van je keuze?
Ik was al eerder begonnen met freelancen, maar toen nog naast mijn parttime baan. Op 1 maart ging ik er volledig voor. Al na een week of twee stond de wereld inderdaad op zijn kop, maar gelukkig ging het werk voor mijn grootste vaste opdrachtgever onverminderd door. Sinds de zomer stromen de aanvragen binnen. Dus nee, geen spijt. Meer uitdaging, meer flexibiliteit en meer inkomen: ik ben heel blij met deze stap.

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Meer berichten