Lezing van kunstenaar Rob Ruimers

Algemeen 156 keer gelezen

VEGHEL | Kunstenaar Rob Ruimers geeft op woensdag 21 oktober vanaf 19.30 uur een lezing over zijn werk en filosofie. Naast een kijkje in zijn kunstenaarschap zal hij ingaan op de techniek achter grote keramische werken, de glazuurbehandeling van zijn beelden en de consequenties voor het afbakken en ovens programmeren. Vragen zijn welkom en hij gaat graag het gesprek met zijn toehoorders aan.

De toegang is gratis, aanmelden verplicht. De ruimte voldoet aan de Corona-eisen. Voor meer informatie en aanmelden zie: www.decompagnie.art.
Wie de afgelopen weken de Noordkade via de kunstingang heeft bezocht kan het kunstwerk LSB 000 niet gemist hebben. In de Hal hangen achttien grote keramieken ankers. Ze lijken gewichtloos, maar wegen ruim 100 kilo per stuk en bewegen zacht deinend heen en weer. Ruimers speelt met het contrast tussen zwaarte, massa en de suggestie van het ontbreken van inhoud. Het levert een hypnotiserende installatie op, waar de toeschouwer zelf betekenis aan kan geven.
Rob is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Hij ontwerpt en vervaardigt beelden en installaties en organiseert multidisciplinaire performances. Na te hebben gewerkt in onder andere de scheepsbouw en bij het EKWC volgde hij eind negentiger jaren de TeHaTex opleiding in Tilburg. Zijn werken worden in binnen- en buitenland geëxposeerd en hij is meerdere keren artist in residence in Duitsland, Amerika en China geweest. Ruimers' werk groeide in de jaren meer en meer uit naar een totaalbeleving met beeldende elementen, klank, muziek en performance. Grote beelden laat hij subtiel bewegen door de combinatie met techniek en hij gaat liever uit van de kracht van het materiaal, dan de kwetsbaarheid. Enorm ambitieuze keramische sculpturen vormen vaak de basis van zijn werk en hij heeft op dat gebied inmiddels een riante kennis opgebouwd.
LSB 000 is tot en met 25 oktober te zien in de Hal van de Noordkade. De expositie is vrij toegankelijk en het gebouw is dagelijks geopend. Maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 21.00 uur, zaterdag van 12.00 - 18.00 uur en zondag van 14.00 - 18.00 uur.
De huidige exposities van de Compagnie (Hanneke Gommers en Rob Ruimers) worden allebei twee weken verlengd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant