Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Wordt de HEMA dan toch overgenomen door de Jumbo-familie.</p>

Wordt de HEMA dan toch overgenomen door de Jumbo-familie.

Veghelse Jumbo-familie Van Eerd wil HEMA toch overnemen

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Jumbo-familie uit Veghel wil samen met investeerder Parcom de HEMA overnemen. Er is naar verluidt al een voorwaardelijke deal gesloten met de obligatiehouders van de winkelketen.

Een aantal grote schuldeisers van HEMA kreeg afgelopen zomer het concern in handen na een conflict met eigenaar Marcel Boekhoorn. Die kon niet aan de betalingsverplichtingen voldoen, waarna de schuldeisers het eigendom van HEMA opeisten. Ze willen het warenhuis weer doorverkopen en hebben de afgelopen weken met verschillende partijen gepraat. De schuldeisers krijgen zo’n 440 miljoen euro voor HEMA.

Exclusief
De schuldeisers die het bedrijf deze zomer overnamen willen exclusief onderhandelen met de familie Van Eerd en investeerder Parcom. Ze krijgen acht weken om de deal rond te krijgen. Voordat de verkoop kan worden afgerond moet onder andere de bankfinanciering nog geregeld worden. De familie van Eerd zou dan vijftig procent van de aandelen in handen krijgen en Parcom de rest.

Rijke ondernemers
Parcom is de voormalige private equity-tak van Nationale-Nederlanden die sinds 2015 op eigen benen staat. Het Nederlandse bedrijf investeert geld van pensioenfondsen, verzekeraars en rijke ondernemers.

Meer berichten