Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: Ad van de Graaf

De Deal: een geschenk uit de hemel

  •   keer gelezen

Kramer Assurantiën is sinds 1 mei 2020 onderdeel van een van ’s lands oudste en meest gerenommeerde risicomanager: VLC & Partners (voorheen Van Lanschot Chabot). Oprichter Paul Kramer ziet in de overname een toekomstvaste oplossing voor klanten en medewerkers. “Ons DNA pas perfect bij dat van VLC & Partners.”

De Deal
“We waren eigenlijk helemaal niet bezig met een overname, vorig jaar hebben we zelfs nog ons kantoor verbouwd en uitgebreid. Maar VLC is dé partij in Nederland op het gebied van risicobeheer. Als zo’n organisatie jóu benadert… Ik ben niet zo bezig met zaken als trots, maar ik was wel heel blij verrast toen ze me afgelopen januari benaderden.”

Het bijzondere
“VLC & Partners zocht in deze regio gericht naar een specialist in bedrijfsmatige verzekeringen en risicomanagement: een strategische overname op basis van kwaliteit dus. Het is mooi dat een partij als VLC heeft gezien dat kwaliteit bij ons, net als bij hen, nooit een discussiepunt is. We gaan allebei voor het allerhoogste, in het belang van onze klant: de ondernemer.”

Het belang
“Ik noemde deze overname eerder ‘een geschenk uit de hemel’, maar dan vooral voor onze klanten. Iedere ondernemer verdient namelijk een specialist, onze hele bedrijfsvoering is erop gericht om onze klanten te helpen. Dat kunnen we nu nog beter: voortaan hebben we echt alle specialisten in huis.”

Het gevolg
“Met de overname waarborgen we de continuïteit van ons bedrijf. Voor onze medewerkers, die inmiddels allemaal in dienst zijn bij VLC & Partners, maar ook voor onze klanten. Wij adviseren hen over risicobeheersing en continuïteit; dan is het ook onze taak om het voor onszélf zo goed mogelijk te regelen.”

Het gevoel
“In gesprek met VLC & Partners merkte ik al heel snel dat we dezelfde waarden en normen hebben, hetzelfde gevoel over hoe we met klanten omgaan. We verkopen niets, we zijn er om de klant te helpen. Doen we dat goed, dan gaat het met ons bedrijf vanzelf ook goed. Het is heel fijn om samen te werken met een partij met hetzelfde DNA.”

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Meer berichten