<p>Marc van Berkel en Mike Versantvoort.</p>

Marc van Berkel en Mike Versantvoort.

(Foto: Igor Roelofsen)

‘Future Fit’ houdt ondernemers spiegel voor

  •   keer gelezen

VEGHEL | Future Fit van OndernemersLift+ biedt ondersteuning aan mkb-bedrijven in Noordoost-Brabant om goed door de coronacrisis te komen. Ondernemers die zich willen aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid om ‘fit for future’ te worden, kunnen zich hiervoor aanmelden. Ze worden geholpen om hun businessmodel aan te passen en in te spelen op veranderingen in de markt. OndernemersLift+ ondersteunt, faciliteert en stimuleert groei en innovatie voor mkb-ondernemers in Noordoost-Brabant.

Future Fit van OndernemersLift+ biedt ondersteuning aan mkb-bedrijven in Noordoost-Brabant om goed door de coronacrisis te komen. Ondernemers die zich willen aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid om ‘fit for future’ te worden, kunnen zich hiervoor aanmelden. Ze worden geholpen om hun businessmodel aan te passen en in te spelen op veranderingen in de markt. OndernemersLift+ ondersteunt, faciliteert en stimuleert groei en innovatie voor mkb-ondernemers in Noordoost-Brabant.

Ad Crommentuijn, projectleider van het Future Fit programma vertelt: ,,Toen de omvang van de COVID-19 uitbraak en de overheidsmaatregelen bekend werden, was al snel duidelijk dat dit ook op veel ondernemers een enorme impact heeft. Voor veel ondernemers betekent dit dat voortzetting van hun huidige businessmodel op de langere termijn niet houdbaar is. Met hulp van de Provincie, de gemeente Den Bosch en onze partners is dit voor deelnemers kosteloze programma samengesteld. Zij moeten zelf wel investeren in tijd. Voorwaarde voor deelname is verder dat bedrijven vóór de crisis gezond waren, een gezond toekomstperspectief hadden en gevestigd zijn in Noordoost-Brabant. Met een groep van maximaal zes ondernemers en onder begeleiding van twee business developers, werken de deelnemers aan aanpassingen in hun onderneming om toekomstbestendig te worden. Het programma bestaat uit groepsworkshops en individuele begeleiding.”

Beter delegeren
Een van die deelnemers is horecaondernemer Mike Versantvoort van De Reiger Horeca in Zijtaart. Mike: ,,Ondanks de versoepelingen hebben we flinke klappen gehad. Het restaurant en de catering lagen lange tijd stil. Ik heb veel gehad aan het programma. Er wordt je een spiegel voorgehouden, waardoor je stilstaat bij waarom je bepaalde dingen doet en wat beter zou kunnen. Ik heb daarbij geleerd beter te delegeren, maar ook andere activiteiten te bedenken. Zo doen we nu ook maaltijden voor overwerk. Tevens bedachten we ‘trapas’ oftewel fietsen langs restaurants met verschillende tapas. Een mooie combinatie van gezond bewegen en culinair genieten.”

Terug in de tijd
Mededeelnemer binnen het Future Fit programma is Marc van Berkel van Noord Coffee Roasters in Veghel. Zijn bedrijf groeide in vijf jaar uit tot een succesvolle ambachtelijke koffiebranderij met espressobar, leverancier van vers gebrande koffie en koffiemachines voor de zakelijke markt en koffieservice bij grote evenementen. ,,We zijn in één klap twee jaar terug in de tijd met ons bedrijf”, vertelt Marc. ,,We waren na vijf jaar opbouw juist in gesprek met onze accountmanager van Rabobank over financiering van onze groei, toen door de lockdown ruim 90% van de omzet slonk. Hij stelde voor om deel te nemen aan het Future Fit programma. Dat aanbod nam ik graag aan, want we waren gezond en je wil toch vooruit. Met deze hulp heb ik plannen gemaakt voor nieuwe innovatieve producten en diensten. Zo is de range van onze koffie veel breder geworden terwijl kwaliteit en smaak centraal blijven staan. Ook denken we nu mee met de financiering van koffiemachines. Ik heb er veel van geleerd, inmiddels merk ik ook dat de omzet weer wat stijgt.”

Meer berichten