Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Verbetering fietsoversteekplaatsen op de Bunders

  •   keer gelezen

VEGHEL | Op verschillende plekken in de Veghelse wijk de Bunders worden de fietsoversteken overzichtelijker gemaakt. Het is de bedoeling dat ze daarmee ook veiliger worden. In de komende weken gaat de onderhoudsaannemer, De Krom bestratingen, deze oversteken gefaseerd veranderen. De Cederlaar is inmiddels klaar, hier zijn rode klinkers en markeringen aangebracht.

Op de Nertseweide gaan ze de voorrang verbeteren met behulp van rode klinkers, het aanbrengen van markeringen en het handhaven van blokjes en haaientanden.

Voorrang
Op Tijmveld wordt de voorrang ook verbeterd met het aanbrengen van witte blokken en haaientanden. Er wordt ook markering aangebracht. Volgens Wijkraad de Bunders heeft de gemeente Meierijstad de volgende actie ondernomen om duidelijkheid te scheppen bij de verkeersdeelnemers en buurtbewoners. “De omleiding voor auto’s in Melvin (wegwerkzaamheden en evenementen red.) gezet zodat deze ook op navigatie wordt weergegeven. De aannemer zal in elke straat die afgesloten wordt, bewonersbrieven rondbrengen met daarop de informatie over het hoe en wat. Voor al het fietsverkeer is een omleiding met borden door de wijk geplaatst”, schrijft de wijkraad.

Meer berichten