Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>In de Veghelse bibliotheek vragen ze aandacht voor de Fairtrade Week.</p>

In de Veghelse bibliotheek vragen ze aandacht voor de Fairtrade Week.

Wereldwinkel en de Bieb vragen aandacht voor eerlijke handel

  •   keer gelezen

VEGHEL | Dit jaar besteden de bibliotheek en de Wereldwinkel Veghel samen aandacht aan de Fairtrade Week die loopt van 24 oktober tot en met 1 november.

In de bieb is een hoekje ingericht waar een klein assortiment van de producten van de wereldwinkel te zien is. De bieb heeft er de passende boeken uit hun collectie aan toegevoegd. Een week is maar kort en daarom hebben ze in overleg besloten om het met een week te verlengen. In de tweede week liggen er weer andere producten. Indien men iets wil aanschaffen dan is de wereldwinkel in de Meijerijgaarde 35 Veghel dinsdag tot en met zaterdag geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur.
De wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en levensmiddelen uit andere culturen. "Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producent, denk aan zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren, er een rechtvaardige prijs voor krijgt, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen", laten ze bij de wereldwinkel weten.
Wereldwinkels zijn bijzondere cadeauwinkels waar je producten kunt kopen uit niet-westerse culturen. Koffie van boeren uit Tanzania, knuffels uit Sri Lanka en sieraden uit India, maar ook geurige wierook, authentieke muziekinstrumenten, woonaccessoires en bureauartikelen. "En je vindt er smakelijke levensmiddelen, zoals koffie, thee, sauzen en wijn. Koop je iets in één van de wereldwinkels in Nederland dan bevorder je de eerlijke handel", vervolgen ze. In het najaar hebben ze weer volop kerststalletjes en kerstengeltjes. De wereldwinkel in Veghel bestaat 25 jaar. De winkel wordt, zoals de meeste wereldwinkels, gerund door vrijwilligers.

Meer berichten