Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>De diensten vanuit de Lambertuskerk in Veghel worden via YouTube uitgezonden.</p>

De diensten vanuit de Lambertuskerk in Veghel worden via YouTube uitgezonden.

Vieringen in Franciscusparochie in november online te volgen

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het ziet ernaar uit dat de kerken voor langere tijd in beperkte omvang open kunnen blijven, gaat de Franciscusparochie elk weekend de diensten uitzenden vanuit de Lambertuskerk in Veghel via het YouTube kanaal: ‘Franciscus parochie Veghel.’ Tot het weekend van 21 en 22 november leiden de verschillende voorgangers uit alle geloofsgemeenschappen deze diensten. De tijden zijn: zaterdagavond 18.45 uur, zondag om 9.00 uur en om 11.00 uur.

Vanaf het weekend 21 en 22 november (eerste adventsweekend) worden in veel kerken, in kleine groepjes van 30 mensen, diensten verzorgd. Er vanuit gaande dat de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus niet veranderen. Voor elke dienst dient men zich bij de eigen geloofsgemeenschap telefonisch aan te melden in verband met de beperkte plaatsen.
Maandag 2 november is het Allerzielen, de gedenkdag van geliefde overledenen. Op deze dag wil de Franciscusparochie graag hun namen noemen en een lichtje opsteken. Door de beperkte maatregelen zijn er alleen in de H.Hart-Johannes kerk en de Lambertus kerk Veghel Allerzielen-vieringen voor genodigden. Op zaterdag, zondag en maandag is om 18.45 uur de dienst in de Lambertuskerk te zien via You tube ‘Franciscus parochie Veghel.
In Erp volgt op een later tijdstip een viering wanneer weer meer mensen aanwezig mogen zijn. In Keldonk, Eerde en Mariaheide wordt er een huisbezoek gepland en in Zijtaart worden de mensen in de kerk uitgenodigd. Op Boerdonk en Keldonk na zijn alle kerken open voor een kaarsje en persoonlijk gebed. Alle kerkhoven zijn eveneens geopend.

Meer berichten